Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

PSV eenvoudig langs ADO Den Haag

Gestart door gjk, 7 februari 2010, 12:28:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


In een wedstrijd die slechts af en toe kon boeien heeft PSV zaterdagavond gewonnen van ADO Den Haag. In Eindhoven eindigde het eenzijdige duel in 2-0. Daardoor blijven de Brabanders de eredivisie aanvoeren.


In een wat vlakke eerste helft kwam PSV na een kwartier op voorsprong. Francisco 'Maza' Rodriguez was daarvoor verantwoordelijk. De robuuste Mexicaanse verdediger kopte raak uit een hoekschop van Balazs Dzsudzsak, bij PSV vaak de man van de assists.

Veel verder kwam PSV aanvankelijk niet. Otman Bakkal schoot de bal net voorlangs na een pass van André Ooijer, twee vrije trappen van Dzsudzsak misten het doel. Grote problemen waren er verder nauwelijks voor de Haagse keeper Robert Zwinkels.

Coach Fred Rutten had de Eindhovense defensie wat gewijzigd, als gevolg van de schorsing van rechtsachter Stanislav Manolev. Erik Pieters keerde terug aan de linkerfklank, Carlos Salcido toog naar het centrum en Ooijer werd rechtsback. Op het middenveld was er weer een basisplaats voor Orlando Engelaar, voor het eerst sinds de winterstop. De international is hersteld van een blessure aan de achillespees.

Naast Manolev was ook Timmy Simons verdwenen uit het elftal dat afgelopen woensdag FC Utrecht versloeg (2-1). Ola Toivonen, de clubtopscorer, stond opnieuw in de spits. Danny Koevermans zat op de bank.

Het hielp PSV allemaal niet aan een flitsend optreden, waar de club sinds de hervatting van de competitie naar op zoek is. Het 'swingende' is even weg bij de koploper, hetgeen tegen Feyenoord al tot uitschakeling in de beker en bij Vitesse tot puntenverlies in de competitie leidde. Het zijn volgens Rutten van die fases die iedere club in een lang seizoen wel eens tegenkomt.

Na een uur forceerde PSV desondanks de beslissing. Toivonen passeerde in twee instanties doelman Zwinkels, na een prachtig balletje van Engelaar. Voor de Zweed was het alweer zijn twaalfde treffer in de competitie van dit seizoen.

Vervolgens schakelde PSV een versnelling terug. Het publiek moest het doen met spaarzame oplevingen. Een schot van Bakkal werd gestopt door Zwinkels. Veel meer viel er verder niet te beleven.