Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

FC Groningen speelt met hekkensluiter

Gestart door gjk, 14 februari 2010, 18:25:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


FC Groningen had zondag geen kind aan het bezoekende RKC Waalwijk. Met de 2-1 overwinning, door treffers van Tim Matavz en Andreas Granqvist (strafschop), waren de Groningers nog mild voor de onthutsend zwakke hekkensluiter die door Derk Boerrigter vlak voor tijd op schitterende wijze nog wel iets terug deed.


Tegen RKC, dat eerder dit seizoen thuis nog te sterk was voor de formatie van trainer Ron Jans, was FC Groningen vanaf de aftrap duidelijk de bovenliggende partij. Met Theo Lucius en Mike Zonneveld op de posities van het geschorste tweetal Gibril Sankoh en Leandro Bacuna kreeg met name Tim Matavz een aantal kansen om zijn doelpuntentotaal van zeven op te voeren.

Na vijf minuten al stuitte hij van afstand op doelman Ohad Levita, kort daarop stond Frank van Mosselveld een treffer in de weg. De beste mogelijkheid kreeg de Sloveen echter nadat Shkodran Metaj, FC Groningen-huurling in Waalwijkse dienst, slordig uitverdedigde. Matavz had vrij baan richting het Waawijkse doel. Levita redde knap, net als kort voor rust toen Matavz verrassend en hard uithaalde.

Net op het moment dat RKC de rust schadeloos leek te gaan halen, sloeg FC Groningen toe. Thomas Enevoldsen draaide de achtste corner van de thuisploeg op het hoofd van Fredrik Stenman, die door Jurgen Colin onvoldoende werd gehinderd en zo raak kon koppen.