Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Sparta: drie punten uit één wedstrijd

Gestart door gjk, 14 februari 2010, 18:27:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Sparta is na eindelijk weer een succes, zondag werd VVV Venlo met 2-0 verslagen, binnen een etmaal teruggekeerd op de vijftiende plaats die aan het einde van de competitie recht geeft op klassebehoud. De Rotterdammers, die voor het eerst sinds 1 november een wedstrijd wonnen en uit de laatste tien duels slechts drie punten hadden behaald, passeerden het zaterdagavond succesvolle ADO Den Haag weer op de ranglijst.


Sparta startte op een manier die Frans Adelaar aansprak. De geplaagde trainer, die volgens de clubleiding in Rotterdam niet hoeft te vrezen voor zijn baan, kon al na 40 seconden juichen. Joshua John schoot de bal na een goede pass van Edouard Duplan in de dak van het doel. Het was de opmaat voor een sterke openingsfase van de thuisclub. VVV had moeite met ontwaken, als een carnavalsvierder na een slapeloze nacht vol polonaises. Kevin Begois blokkeerde een inzet van Sander van Gessel, twee onzekere momenten van aanvoerder Patrick Paauwe bleven onbestraft en linksachter Niels Fleuren incasseerde één van de vier gele kaarten die scheidsrechter Kevin Blom in het eerste kwartier trok.

Toch kregen de bezoekers uit Venlo halverwege de eerste helft vat op de wedstrijd. Gonzalo Garcia kwam vier keer in kansrijke positie. Tweemaal produceerde de spelbepaler, die Keisuke Honda moet doen vergeten, een afzwaaier. Twee keer ook was doelman Aleksander Seliga het eindstation van een Limburgse aanval. Juist toen VVV dacht aan de gelijkmaker, verdubbelde Sparta de marge. Nu was Duplan de afmaker, de Fransman kopte een voorzet van Darko Bodul onberispelijk binnen.

De tweede helft startte voor Sparta slecht. Blom bestrafte een onbesuisde overtreding van Donovan Slijngaard op Ruben Schaken met direct rood. Ook een verzorger van de Rotterdammers werd weggestuurd.

VVV-trainer Jan van Dijk besloot tot een drietal omzettingen, Garcia was een van de spelers die werden gewisseld, De druk op het doel van Sparta nam toe, maar het geluk afdwingen lukte niet. Seliga had de bal na een kopstoot van Ferry de Regt op, maar niet achter de doellijn, te pakken. Sandro Calabro werd door de Sparta-fans uitgefloten voor zijn incident met Dele Adeleye uit de bekerwedstrijd eerder dit seizoen, waarin de Limburgse aanvaller met een gebroken neus toch als voornaamste slachtoffer gold. Nu werd Calabro de dupe van het hobbelige veld, hij verloor in kansrijke positie zijn evenwicht en maaide langs de bal.