Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

AZ verspeelt overwinning bij VVV

Gestart door gjk, 21 februari 2010, 10:52:39

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


AZ is zaterdag niet verder gekomen dan een gelijkspel bij VVV-Venlo. De wedstrijd in De Koel eindigde in 3-3, nadat AZ met 1-3 voor had gestaan. Ruben Schaken en Michael Uchebo brachten de thuisclub echter nog op gelijkte hoogte met de zo goed als onttroonde landskampioen.


Pontus Wernbloom, Simon Poulsen en Mounir El Hamdaoui maakten de doelpunten voor AZ, dat door het gelijkspel de kans liet liggen om de vijfde plaats in de eredivisie voor zich alleen op te eisen. De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft nu net als Heracles Almelo en FC Utrecht 36 punten. Het eerste doelpunt van VVV werd gemaakt door Adil Auassar.

gjk


De voetbalbond KNVB heeft VVV-Venlo toestemming gegeven om Maya Yoshida in te zetten. De Limburgse eredivisieclub maakte zaterdag op de website bekend dat de 21-jarige Japanner speelgerechtigd is. De international, die een contract voor 3,5 jaar ondertekent bij VVV, wordt binnenkort officieel gepresenteerd in Venlo.


Yoshida sloot begin dit jaar voor een stage aan bij de selectie van trainer Jan van Dijk. Tijdens een oefenwedstrijd in de winterstop brak hij echter een middenvoetsbeentje, waardoor VVV nog geen besluit wilde nemen over het aantrekken van de Japanner. Yoshida lag bovendien nog tot eind januari vast bij Nagoya Grampus Eight. De KNVB heeft VVV deze week echter toestemming gegeven om de verdediger op te stellen.

Yoshida is de tweede Japanner die voor de Venlonaren gaat voetballen. Zijn landgenoot Keisuke Honda vertrok eind december na twee succesvolle seizoenen bij VVV naar CSKA Moskou.

gjk


AZ kan dit weekeinde in het uitduel met VVV-Venlo nog niet beschikken over David Mendes da Silva. De middenvelder is nog herstellende van een buikblessure.


Ook Ragnar Klavan is niet beschikbaar. Hij heeft last van zijn rug. Trainer Dick Advocaat meldde dat verder iedereen inzetbaar is.

VVV is al acht thuisduels op rij ongeslagen. De laatste twee wedstrijden van die reeks werden gewonnen. Van de tot nu toe behaalde punten werd 85 procent op eigen veld veroverd.