Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Roda JC klopt Heracles in slotfase

Gestart door gjk, 21 februari 2010, 10:54:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Roda JC heeft Heracles Almelo vrijdagavond in het Parkstad Limburg-stadion in de slotfase op de knieën gekregen. De bezoekers gingen lang aan de leiding door een doelpunt van Everton. Door treffers van Davy de Fauw en Marcel de Jong kreeg het aandringende Roda JC in het laatste kwartier nog loon naar werken: 2-1.


De Limburgers speelden in de eerste helft slordig en kregen nauwelijks grip op het goed georganiseerde Heracles. De Almeloërs voetbalden compact en hielden het speelveld klein. De vroege voorsprong, door een doelpunt van Everton, speelde de gasten daarbij in de kaart. De Braziliaanse aanvaller knikte de bal al na acht minuten uit een corner van Marko Vejinovic knap binnen.

Roda JC had bijna het volledige vervolg van de eerste helft nodig om die tegenslag te verwerken. Pas op slag van rust kwam er meer beleving en vernuft in het spel van de Limburgers. Het leidde onder meer tot een goed schot van Anouar Hadouir, dat door doelman Martin Pieckenhagen knap werd gepareerd.

Roda JC ging in de tweede helft verwoed op jacht naar de gelijkmaker, Heracles probeerde de aanvalsgolven zo goed mogelijk op te vangen. Het resulteerde wel in verschillende kansen voor de thuisclub. Roda claimde ook een strafschop na een handsbal, maar arbiter Pieter Vink wuifde het weg.

Heracles wankelde, maar hield lange tijd stand. Tot een kwartier voor tijd. Aanvoerder Davy de Fauw mocht vrij aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en knalde raak: 1-1. In de slotfase kregen beide teams mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. Hadouir kreeg vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid om Roda op voorsprong te schieten, maar hij schoot de zelf verdiende strafschop hoog over.

Invaller Samuel Armenteros van Heracles moest aan de andere kant zijn meerdere erkennen in Roda-doelman Tyton. Terwijl iedereen al rekening hield met een remise, sloeg Roda JC alsnog toe. De Jong kroonde zich met een harde schuiver tot de held van de thuisclub.