Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Relus ter beek overleden

Gestart door TimT, 29 september 2008, 16:28:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TimT

ââ,¬Â  Minister Relus ter beek ââ,¬Â 


PvdA, Commissaris van de koningin in Drenthe is vanmorgen op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Relus ter Beek was en zeer gerespecteerd lid van de Partij van de Arbeid en over de jaren heen bekleden diverse functies in het openbaar bestuur.

Hij zat verdeeld over twee periodes, negentien jaar in de Tweede Kamer voor de PvdA.
Werd in het CDA ââ,¬â€œ PvdA derde kabinet Lubber. Minister van Defensie. Bijzonder is dat twee dagen na zijn aantreden viel de Berlijnse Muur tussen Oost- en West-Duitsland. Daarmee een einde komend aan de koude oorlog zoals wij hem kende. Als bij Nieuw-Links (De linkervleugel van de PvdA) politicus en bestuurder kreeg hij te maken met het kleiner maken van het leger en deze flexibel te maken. Hij sneed forst in de uitgaven op Defensie en was tevens verantwoordelijk voor het totstandkoming van bevriezing van de diensplicht. Het was ook Ter Beek die tijdens de Golfoorlog twee fregatten naar het oorlogsgebied stuurde. Met minister Kooymans van Buitenlandse Zaken was Ter Beek in december 1993 verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse militairen voor de bescherming van de moslimbevolking in de enclave Srebrenica in Bosnië.

Op 1 januari 1995 werd hij Commissaris van de Koningin in Drenthe. In zijn geboorte-provincie, waar hij bijna veertien jaar commissaris was, is hij overleden.

Nevyn

Ik hoorde net zijn biografie op BNR.
Hopen dat hij mag rusten in vrede.

Sterkte aan de nabestaanden.

TimT

Ik heb groot respect voor deze partijgenoot, maar vooral voor de mensen die hij achterlaat. Familieleden, directe gezin en ook de bevolking van Drenthe die toch een beetje een soort ââ,¬Å"provincie pappieââ,¬Â kwijt zijn geraakt.