Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Nederlandse toeristen vast in Jordaanse sneeuw

Gestart door gj, 28 december 2006, 14:23:22

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk



NIJMEGEN (ANP) - Tientallen Nederlandse toeristen hebben na zware sneeuwval 24 uur vast gezeten in bussen in Zuid-Jordanië. Helikopters zijn bezig hen te evacueren. Dat meldden de reisorganisaties Rosetta en Djoser donderdag.

De bussen waarin de Nederlandse reizigers zaten werden op weg naar de toeristische trekpleister Petra overvallen door de zware sneeuwval. De bussen konden geen kant meer op. De toeristen moesten daardoor noodgedwongen de nacht in de voertuigen doorbrengen.


Het verkeer in het zuiden van Jordanië raakte woensdagmorgen door het extreme weer in de problemen. Onder de gestande voertuigen waren zeker twee bussen met Nederlandse toeristen. Daarbij waren ook families met kinderen, aldus Daphne van Cauter van Rosetta Reizen.

Weinig eten

Rosetta heeft 24 klanten die waren gestrand, Djoser twintig. Iedereen is naar een legerbasis gebracht. Volgens Sander van Opstal van Djoser was het wel vervelend, maar zijn er geen dramatische dingen gebeurd. ,,De stemming in de groep is prima.''

Volgens Van Cauter werd het 's nachts al kouder en kouder. De verwarming van de bussen kon nog blijven draaien, maar de benzine en water raakten donderdag op. Er was op wat snacks na ook weinig eten. Mensen moesten op een emmer naar de wc'', aldus de woordvoerster van Rosetta.

Legerbasis

Uiteindelijk moesten er helikopters aan te pas komen, om de Nederlanders te bevrijden. Een aantal wist ook met pantservoertuigen van het leger weg te komen.

De toeristen worden van de legerbasis per bus naar de Jordaanse hoofdstad Amman gebracht. Het gezelschap van Djoser keert zoals gepland zaterdag naar Nederland terug. De mensen van Rosetta zouden eigenlijk ook zaterdag naar huis gaan. Mogelijk gebeurt dat nu een dag eerder.

ww.home.nl

marcel1970

 ;D op zich is het wel grappig dat je vast komt te ziten in de sneeuw op een plaats waar het nu ongeveer
behoord te zijn ;)

Celine


marcel1970

Een berg sneeuw in de Jordaanse woestijn. Links de bus waarin de Nederlandse toeristen 24 uur vastzaten. FOTO CAROLIEN SMITS/ANP
Carolien Smits (39) vertelt het vanuit haar warme hotelkamer in de Jordaanse hoofdstad Amman. Samen met tientallen andere Nederlandse toeristen zat ze na zware sneeuwval 24 uur vast in een bus in Zuid-Jordanië. Legerhelikopters hebben hen uiteindelijk geëvacueerd.

De bussen waarin de Nederlandse reizigers zaten, werden in de Wadi Rum-woestijn, niet ver van de toeristische trekpleister Petra, overvallen door het slechte weer. Smits: ââ,¬Å¾De dagtrip was aanvankelijk afgeblazen omdat de wegen door de sneeuw waren geblokkeerd. Een paar uur later mochten we van de politie toch vertrekken. Ze adviseerden een alternatieve route. Het werd één grote slippartij. En na een half uurtje kwamen we al vast te zitten. Dat was woensdagmorgen rond tienen.ââ,¬Å"

In de loop van de dag kwamen een shovel en een bulldozer om de sneeuw weg te schuiven, maar die slaagden daar niet in. ââ,¬Å¾Ze konden niks doen.ââ,¬Å"

De Nederlanders brachten vervolgens noodgedwongen de nacht door in de bussen. Smits: ââ,¬Å¾Dat ging wel redelijk. Behalve dat er weinig te eten en te drinken was en dat iedereen het toiletbezoek zoveel mogelijk probeerde uit te stellen. Dat moest op emmers buiten de bussen.ââ,¬Å"

Uiteindelijk moesten er helikopters van het leger aan te pas komen om de Nederlanders te bevrijden. Een aantal wist ook met pantservoertuigen weg te komen. De toeristen werden naar een legerbasis vervoerd en daarna per bus naar Amman.
  [bron openbaarvervoerinboskoop.nl]

;D toch blijft het raar sneeuw op een plaats waar je het op dit moment niet zou verwachten :)