Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Roda JC neemt revanche op RKC

Gestart door gjk, 4 april 2010, 13:07:08

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Roda JC heeft zich niet voor de tweede keer dit seizoen laten verrassen door RKC Waalwijk. De Limburgers haalden zaterdagavond revanche voor de smadelijke 4-1 nederlaag die ze eerder in Waalwijk leden. In het Parkstad Limburg Stadion was Roda JC veel te sterk voor de zwakke hekkensluiter: 5-1. Clubtopscorer Mads Junker maakte na rust een zuivere hattrick.


Roda JC had zaterdag kunnen uitlopen naar een monsterzege. De mooiste kansen werden echter verprutst. De thuisclub mocht naar hartelust aanvallen, mede omdat RKC met doelman Ohad Levita voorop verdedigend een heel zwakke beurt maakte.

Levita zag met enige regelmaat een speler van Roda JC vrij in zijn strafschopgebied opduiken. De doelman uit Israël was zelf debet aan de gelijkmaker, nadat Charlison Benschop met een fantastisch schot (na een fout van Laurent Delorge) RKC verrassend op voorsprong had gebracht. Levita reageerde niet alert op een voorzet van Jan Paul Saeijs, waarna Morten Skoubo van dichtbij eenvoudig kon binnen knikken. Skoubo was daarna ook betrokken bij de verdiende Kerkraadse voorsprong. Jurgen Collin werkte de bal in eigen doel.

RKC sputterde in de eerste minuten na de hervatting nog tegen, maar Benschop slaagde erin om binnen vijf minuten drie keer een kans niet naar behoren af te ronden. Dat was nog niets vergeleken met de misser van Roda-spits Junker, die van dichtbij voor open doel overschoot.

Bij zijn tweede en derde kans maakte de Deense clubtopscorer geen fout: 3-1 en 4-1. Twee treffers die weer op het conto kwamen van Levita, die twee keer de bal voor de voeten van Junker stompte. Bij de derde treffer van Junker ging de Waalwijkse doelman vrijuit. RKC-aanvaller Benjamin de Ceulaer raakte in de slotminuten nog de paal.

Roda JC behoudt door de zege uitzicht op de play-offs met als inzet Europees voetbal, RKC kan zich gaan opmaken voor de Jupiler League.