Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

AZ heeft Europees ticket bijna binnen

Gestart door gjk, 4 april 2010, 13:08:10

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Dick Advocaat kan zeer waarschijnlijk zoals gepland op 2 mei afscheid nemen van AZ. De interim-hoofdtrainer zag zijn elftal zaterdagavond met 2-0 winnen van FC Utrecht, waardoor de Alkmaarders de begeerde vijfde plaats in de eredivisie stevig in handen hebben genomen. Met nog vier wedstrijden op het programma heeft AZ een marge van zes punten op de concurrentie, waardoor een ticket voor de Europa League binnen handbereik ligt.


Advocaat riep in december bij zijn aanstelling al dat hij de play-offs om Europees voetbal wil ontlopen, zodat hij zich begin mei weer kan richten op zijn werk in België. Zijn elftal deed vorige week al goede zaken door concurrent Heracles Almelo te verslaan (3-2) en sloeg zaterdag ook een flink gat met FC Utrecht.

Maarten Martens was de grote animator van AZ. De Belg maakte vroeg in de wedstrijd zelf op fraaie wijze het eerste doelpunt. Martens kreeg op zo'n 25 meter van het doel alle ruimte om aan te leggen en schoot de bal met links vervolgens perfect in de kruising (1-0).

Martens stond ook aan de basis van het tweede doelpunt, die een kwartier voor tijd vanaf elf meter werd gemaakt door El Hamdaoui. Martens had Jeremain Lens de diepte ingestuurd en de doorgebroken aanvaller werd vervolgens in het zestienmetergebied gevloerd door Jacob Lensky. De Canadees moest met rood van het veld, El Hamdaoui maakte vanaf de stip zijn zeventiende treffer van het seizoen.

Aan de andere kant was het ook een Belg die de meeste aandacht trok. Met de bondscoach van de 'Rode Duivels' op de bank bij AZ greep Dries Mertens de kans om zich in beeld te spelen bij de nationale ploeg. Mertens was na een uur spelen dicht bij de gelijkmaker met een schot die rakelings over het doel van Joey Didulica vloog. De behendige aanvaller strooide daarnaast met subtiele passes. Nana Asare schoot de bal op aangeven van Mertens in de handen van Didulica, Ricky van Wolfswinkel gleed een voorzet van de Belg centimeters naast het doel.

FC Utrecht was ook zeker niet de mindere van AZ, maar het ontbrak de bezoekers aan stootkracht om de Alkmaarders echt in de problemen te brengen. De grootste kans van Utrecht kwam notabene van AZ-middenvelder Pontus Wernbloom, die de bal ongelukkig raakte. Stijn Schaars redde op de doellijn.