Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Toby Alderweireld laat Ajax ontsnappen

Gestart door gjk, 5 april 2010, 10:38:13

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Toby Alderweireld heeft zondagmiddag Ajax in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met een vlammend schot in de kampioensrace gehouden. De Belgische verdediger maakte in blessuretijd het enige doelpunt in een spectaculaire wedstrijd (0-1).


Alderweireld scoorde op het moment dat middenvelder Ricky van den Bergh het doel van de thuisclub verdedigde. Doelman Robert Zwinkels was geblesseerd uitgevallen en zijn vervanger Barry Ditewig kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart. Ajax heeft door de zege vier duels voor het einde van de competitie nog steeds vier punten minder dan koploper FC Twente.

Niet Ajax maar ADO Den Haag kreeg aanvankelijk de beste doelkansen. De thuisclub probeerde het positiespel van de tegenstander uit Amsterdam met veel inzet te ontregelen en schuwde het af en toe niet om over de schreef te gaan. Christian Kum mocht niet klagen dat hij voor een zware overtreding op Eyong Enoh slechts de gele kaart kreeg. Scheidsrechter Jan Wegereef koos ook niet voor de zwaarste sanctie toen Pascal Bosschaart middenvelder Demy de Zeeuw na een opstootje naar de grond trok.

Ajax liet zich na een redelijke start intimideren en mocht niet klagen dat het in de eerste helft zonder tegentreffers bleef. Thimothy Derijck schoot in de dertigste minuut in kansrijke positie helemaal over de bal. Ook Karim Soltani kon de bal negen minuten later in het lege doel schieten. De aanvaller struikelde en belandde zonder de bal in het net. Ajax kwam voor rust tot slechts één uitgespeelde kans. Marko Pantelic stuitte op doelman Robert Zwinkels.

De centrumspits moest vlak na rust samen met Vurnon Anita het veld verlaten. Trainer Martin Jol hoopte met invallers Dennis Rommedahl en Christian Eriksen wel iets te forceren. Ajax koos steeds nadrukkelijker voor de aanval maar de eerste doelkans in de tweede helft was opnieuw voor ADO Den Haag. Invaller Lex Immers schoot hard op doelman Maarten Stekelenburg.

Zwinkels, de doelman van ADO Den Haag, kon niet verder na een botsing met Suarez. Zijn vervanger Barry Ditewig oogstte eerste applaus toen hij in de 71e minuut eerst Siem de Jong en later Luis Suarez van scoren hield. Hij moest vier minuten later met een rode kaart van het veld omdat hij De Zeeuw van zich weg duwde. Interim-trainer Maurice Steijn liet middenvelder Ricky van den Bergh het laatste kwartier het doel van ADO verdedigen. Jens Toornstra voorkwam op de doellijn eerst nog dat Alderweireld met het hoofd scoorde. De Belg had in blessuretijd alsnog succes: 0-1.