Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Theatersport

Gestart door Diaan, 16 december 2011, 00:44:20

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nevyn

Theatersport, veel mensen weten niet wat het inhoudt. Jammer, want het is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook geweldig om een wedstrijd bij te wonen.
Wat is theatersport?


Theatersport wordt ook wel improvisatietheater genoemd, wanneer je iemand zegt dat het lijkt op de games bij de Lama's die hun eigen programma hadden, weet bijna iedereen wat je doet. Maar toch draait het bij theatersport niet altijd alleen om de humor, het draait om korte geïmproviseerde scènes die een kort verhaal vertellen. Alle scènes worden gespeeld vanuit een platform: locatie, relatie en probleem. Of dit grappig, ontroerend of gewoon mooi is, maakt in de theatersport niet uit. Zolang de scènes maar iets losmaken bij het publiek.

http://www.youtube.com/embed/HGdjCM3dnMA
(geen idee hoe ik een filmpje plaats, dus dan maar een link ;)

Nevyn

Zelf ben ik sinds september verslaafd aan de theatersport. Het filmpje dat in de post hierboven staat is ook een opname van een thuiswedstrijd waar ik nog niet in gespeeld heb. Ik zou zeggen kijk en geniet. In dit topic ga ik jullie ook op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen op theatersportgebied.

Vandaag had ik mijn allereerste wedstrijd, het was een Rataplan Only wedstrijd, dus ik speelde tegen eigen verenigingsgenoten. Een uitgebreid verhaal komt nog op mijn site, maar de essentie is dat ik erg genoten heb. Ons team heeft verloren, maar we hebben enorm veel plezier gehad. En dat is waar het bij de spelers van de theatersport om gaat. Je moet het niet doen om te winnen, maar om het leuk te hebben. Wat dat betreft hebben we toch nog een beetje gewonnen :D

Iwan

Erg leuk om te zien, al lijkt het mij nog leuker wanneer je in de zaal zit, dan voel je de sfeer toch nog wat meer denk ik.
Heb jou trouwens wel gezien, dacht ik, in het filmpje, rond de 7minuten.  ;D
Ben erg benieuwd naar de filmpje die nog komen gaan en waar jij ook in speelt,
althans neem aan dat je ook wel een filmpje met jezelf gaat posten.

Hoe een You-Tube filmpje plaatsen
Je kunt ook filmpjes plaatsen door de insluitcode te kopieeren en er dan [ html] voor en [/ html] achter te zetten.
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."

carola

de lama's hebben we vaak op school gedaan,

of ik ga op reis en ik neem mee, ook moeilijk om alles en uit te beelden en te onthouden we hadden een doof meisje in de klas dus deden we vaak zulke spelletjes

Nevyn

Inmiddels ben ik gestopt met de theatersport om al mijn tijd in het dansen te kunnen steken.