Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Is Filippijns meisje zeven miljardste aardbewoner?

Gestart door Elfje, 1 november 2011, 04:35:34

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elfje

Meerdere landen hebben maandag de symbolische geboorte van de zeven miljardste aardbewoner geclaimd. De gebeurtenis is voor de Verenigde Naties een uitgelezen ogenblik om de aandacht op de nadelige gevolgen van de demografische groei te vestigen.

In 1999 werd de barrière van 6 miljard aardlingen al doorbroken. De Verenigde Naties kozen toen een baby uit Sarajevo, Adnan Nevic, als de zes miljardste mens op Aarde. Dit jaar wees de VN geen "winnaar" op voorhand aan. Meerdere landen waren van plan om bekend te maken dat de verkoren boreling bij hen het levenslicht zag.

Danica

De Filipijnen waren dan de eerste om de geboorte van Danica aan te kondigen. Volgens het VN-fonds voor de bevolking (UNFPA) zijn de Filipijnen het op elf na meest bevolkte land ter wereld, met 94,9 miljoen inwoners. Zowat 54 procent daarvan is minder dan 25 jaar oud.

Ook India verwelkomde maandag een klein meisje als nummer 7 miljard op de aardbol, net als twee Russische regio's, het oostelijke Kamtsjatka en het westelijke Kaliningrad.

Met de symbolische titel willen de Indiase autoriteiten de nadruk leggen op de honderdduizenden vrouwelijke foetussen die ieder jaar in het land geaborteerd worden, ondanks het verbod op abortus volgens geslacht.

De wereldbevolking groeit met twee geboorten per seconde. Aan dat tempo moet in 2050 de aardpopulatie volgens UNFPA 9,3 miljard mensen bedragen, tegen het einde van de eeuw verwacht het fonds een bevolking van 10 miljard.

Bron: http://www.zita.be/nieuws/buitenland/1557439_filippijns-meisje-is-zeven-miljardste-aardbewoner.html