Iwaanidee

Life-Style => Eten & Drinken => Topic gestart door: TimT op 17 november 2009, 19:57:08

Titel: Patat wordt minder ongezond
Bericht door: TimT op 17 november 2009, 19:57:08
(http://brusselleer.vgc.be/web_cursist/oef_nt2/niv%20bent2%2004/hoeheethetgercht/gerechten/friet_cm300.jpg)

De producenten van vaste frituurvetten brengen het gehalte aan transvetzuren in vaste frituurvetten voor de horeca terug.
Per 1 januari 2011 mag het gehalte niet meer zijn dan 10 procent en per 1 januari 2012 hoogstens 5 procent.

Dat meldt het Productschap MVO (Margarine, Vetten en Olieën).

Transvetzuren verhogen evenals verzadigde vetzuren het cholesterolgehalte in het lichaam en vergroten daarmee
de kans op hart- en vaatziekten. Bij het verlagen van het transvetzuurgehalte wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijk
percentage aan onverzadigd vet in frituurvetten. Dat verlaagt juist het cholesterolgehalte en vermindert dus de kans
op hart- en vaatziekten.

Bron: nu.nl
Titel: Re: Patat wordt minder ongezond
Bericht door: Kim op 17 november 2009, 22:17:36
Super!
Titel: Re: Patat wordt minder ongezond
Bericht door: Dity op 17 november 2009, 22:36:00
Waarom ook niet voor thuisgebruik en alleen voor de horeca?

Ik bak mijn frieten altijd zelf en ik denk veel meer mensen
Dus voor het thuisgebruik zou het ook beter zijn
Titel: Re: Patat wordt minder ongezond
Bericht door: carola op 9 oktober 2011, 13:13:06
dat is wel beter