Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Problemen met water in Groningen

Gestart door Lynn, 10 maart 2008, 18:24:57

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lynn

Problemen met water in Groningen

GRONINGEN - De stad Groningen en omgeving kampen sinds het begin van de nacht van zondag op maandag met problemen met de waterleiding. Doordat de druk niet goed is, komt er weinig tot geen water uit de kraan. Dat meldde het Waterbedrijf Groningen.

Geen water in Groningen
De oorzaak van het probleem is een breuk in de waterleiding die rond twaalf uur s nachts is ontstaan. Ongeveer 220.000 mensen zitten zonder water. 

Het lek is maandagochtend rond 08.30 uur gevonden. Het bevindt zich in het zuidoosten van de stad, op industrieterrein Euvelgunne. Hoe het is ontstaan, kon een woordvoerder van de crisisdienst nog niet zeggen.

Wanneer de Groningers weer kunnen drinken en douchen, is nog niet bekend. Wel moeten zij het drinkwater uit de kraan voorlopig blijven koken, omdat pas over twintig uur kan worden bepaald of het water betrouwbaar is.

Grondwater
De drukklachten komen behalve in Groningen ook voor in Eelde, Eelderwolde, Paterswolde, Zuidwolde en Haren. Omdat er mogelijk grondwater in de leiding terecht is gekomen, adviseert het Waterbedrijf de mensen het water dat ze nog wel kunnen tappen, eerst twee minuten te koken.

De Groningse ziekenhuizen komen niet zonder water te zitten. Het Waterbedrijf levert tanks met water voor de patiënten. Wel heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen maatregelen getroffen.

Zondagdiensten
Het ziekenhuis draait zondagdiensten, heeft alle poliklinische afspraken afgezegd, het operatiekamerprogramma opgeschort en medewerkers die niet dringend aanwezig hoeven te zijn, verzocht thuis te blijven.

Veel scholen in Groningen en omstreken hebben besloten dat de leerlingen voorlopig thuis mogen blijven.

Meldkamer
De meldkamer van de politie wordt ondertussen plat gebeld. De crisisdienst zet alle zeilen bij om particulieren en instellingen, zoals verzorgingstehuizen, voor te lichten.


Bron: Nu.nl


DonWoozy

tja lastig als je zonder water zit.

Iwan

Ik had er geen last van gelukkig en op het werk bij mijn moeder, het Martini Ziekenhuis,
gingen de operaties en dergelijke wel door want die hebben een eigen waterreservoir.
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."