Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Boomorakel (trek je dagkaart)

Gestart door sterretje, 2 september 2007, 08:24:00

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


sterretje

Symboliek:

De meidoorn met zijn prachtige witte bloesem in het voorjaar en zijn bloedrode bessen in het najaar staat symbool voor terughoudendheid, overdenken, gevoeligheid, het vrouwelijke, doorzettingsvermogen en overgangen naar positieve gebeurtenissen.  Het hoort bij de 1 mei viering! Het dier dat zich bij de meidoorn thuis voelt is de mythische lentedraak.


Kleur: Paars

Periode: 13 mei - 9 juni



Uitleg met betrekking tot de liefde: 
In principe is de liefde goed. Maar bij onverwachte, tegenvallende situaties is men geneigd het bijltje erbij neer te gooien en kan de liefde sterk teruglopen. Veel aandacht en inzicht kunnen dan helpen dit negatieve tij te keren. Besef dat deze uitersten onvermijdelijk waren. De meidoorn is een boom van uitersten, dit geldt dus ook voor de liefde. Mensen die in celibaat willen leven, zullen kracht putten uit het dragen van een takje meidoorn of een zakje met wat gedroogde meidoornbessen. Draag dit in een rood stukje stof op het hart. Hevige liefdes ontbranden ook vaak bij de meidoorn, en veel geliefden zitten graag onder de meidoorn wanneer deze in bloei staat. Veel heimelijke contacten die in de natuur plaats vinden, vinden niet per toeval plaats tussen de takken van de meidoorn! Denk ook aan de 1 mei feesten en de viering van de lente rond de meiboom. Voor seksualiteit is de meidoorn een aantrekkelijke en positieve boom.



Nevyn

Symboliek:

Kracht is het belangrijkste kenmerk van de Elzenboom. Hij is nauwelijks stuk te krijgen en tegen veel bestand. Geen vocht laat hem rotten, geen storm kan hem doe breken en geen ziekte zal hem vellen. De dieren die bij deze boom horen zijn de rode vos, de ram en de hengst. Ze voelen zich allemaal erg thuis in de buurt van deze boom. Dat geld ook voor mensen die onder het sterrenbeeld Ram geboren zijn. De Elzenboom staat tevens symbool voor voorspellende krachten. Bran, de Keltische god die verwant is aan de Elzenboom, werd wel door zijn vijanden onthoofd, maar zijn hoofd werd jarenlang door zijn legerleiders meegevoerd. Het werd gezien als een wijs orakel dat grote sturende krachten bezat. Dit zou verklaren waarom de els die inwendig een zacht wit hout heeft, rood sap bloed als men hem kerft.

Kleuren: Grijs en Rood.

Periode: 21 januari - 17 februari



Uitleg met betrekking tot de liefde: 
De geschiedenis van de Elzenboom leert dat de els een heel krachtige boom is die niet snel ondermijnd zal worden. U lijkt op de Els en laat zich ook niet snel door anderen of situaties ondermijnen of uit het veld slaan. Ook niet door tegenslag in de liefde of door rivalen daarin. Toch heeft ieder wezen een zwakke plek waar extra zorg aan besteed moet worden. Ook u heeft een dergelijke zwakke plak waar aandacht aan besteed moet worden!. In uw geval is dat het denkwerk. Zorg dat er niet teveel spanning in uw relaties ontstaan, dat zal de liefde schaden. Zorg ook voor een goede nachtrust, een goed kussen en een goed bed en besteed  wat extra tijd aan de ander en houd uw hoofd altijd koel. Zit minder achter de pc en u heeft meer tijd voor elkaar!



Margje

Symboliek:

De taxus staat symbool voor onsterfelijk, ouderdom, veerkracht, transformatie, langzaam maar gedegen uitgroeien, maar ook voor verleiding met fatale afloop.  Ook de dood staat hier dus symbool, wat natuurlijk ook het einde kan zijn van een bepaalde periode. De prachtig rode bessen zien er namelijk wel smakelijk uit en smaken ook lekker zoet, maar ze zijn dodelijk giftig, meer nog dan de naalden!


Kleur: Groen en rood.

Periode: Het gehele jaar met een piek in het najaar.



Uitleg met betrekking tot het werk: 
Leven is beweging en leven is verandering. Wilt u werkelijk al uw talenten ontplooien dan is het niet de bedoeling uw hele leven hetzelfde werk te doen maar regelmatig te veranderen. Hierdoor geeft u uzelf de kans te ontdekken welke van uw mogelijkheden het beste toegepast kunnen worden in uw dagelijkse werk om zo tot zelfrealisatie te komen. Laat u echter niet verleiden tot mooi werk dat achteraf niet zo mooi blijkt te zijn!