Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Degradatie dreigt voor Sparta

Gestart door gjk, 9 mei 2010, 10:09:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Sparta hoopt zondag voor eigen publiek te voorkomen dat het voor de tweede keer in de historie uit de eredivisie degradeert. De ploeg van trainer Aad de Mos moet in de play-offs om promotie/degradatie tegen Helmond Sport een 2-1-achterstand ongedaan zien te maken. Acht jaar geleden degradeerde de oudste club van Nederland onder leiding van Frank Rijkaard voor het eerst uit de hoogste voetbalafdeling van Nederland.


Mocht Sparta afrekenen met Helmond Sport, dan wacht in de 'finale' de winnaar van de confrontatie tussen Excelsior en FC Zwolle. De Rotterdammers wonnen de eerste wedstrijd, in Zwolle, met 1-0. Willem II verdedigt in Tilburg een 2-1-voorsprong tegen FC Eindhoven. De eredivisieclub speelt bij winst tegen Go Ahead Eagles of Cambuur. Go Ahead was donderdag met 2-0 te sterk voor de Friezen.

In de play-offs om Europees voetbal speelt Heracles in Almelo tegen Roda JC. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. De andere wedstrijd gaat tussen FC Groningen en FC Utrecht, dat donderdag in eigen huis met 3-1 won. De winnaars van beide ontmoetingen spelen in de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League.