Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Titelkandidaten spelen thuis

Gestart door gjk, 26 februari 2010, 20:52:17

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


De titelkandidaten in de eredivisie hebben het komend weekeinde allemaal een thuiswedstrijd tegen ,,op papier'' mindere tegenstanders op het programma staan. Dat dit niet altijd goed hoeft af te lopen bleek vorige week zondag, toen PSV thuis gelijkspeelde tegen Sparta (1-1).


PSV ontvangt nu RKC Waalwijk, de nummer laatst. De koploper is al 31 duels in de competitie ongeslagen. Het clubrecord staat op 35. RKC verloor zijn laatste zes duels, dat is de langstlopende verliesreeks van dit moment in de eredivisie. Bovendien is RKC de eerste club in de geschiedenis van de eredivisie die na 24 duels al op 20 nederlagen staat.

FC Twente naderde PSV vorige week tot op een punt. De Enschedese club, evenals de Brabanders midweeks zonder succes nog actief in de Europa League, speelt zondag in de Veste tegen NEC. FC Twente kan voor de 26e achtereenvolgende keer in de eredivisie zonder nederlaag blijven. Dat zou een record voor de club betekenen. Drie keer eerder bleef de teller staan op 25.

Ajax neemt het in de ArenA op tegen FC Utrecht. In de lange historie tussen beide clubs won Utrecht twee keer bij Ajax. Nooit echter slaagde de club er in in Amsterdam de nul te houden.

Feyenoord speelt uit bij FC Groningen. Onder leiding van de naar Heerenveen vertrekkende trainer Ron Jans is Groningen sinds de winterstop bezig aan een opmars. Daarnaast is Groningen al vier thuisduels tegen de Rotterdammers ongeslagen en won het de laatste drie daarvan. AZ, evenals Feyenoord op jacht naar Europees voetbal, gaat op bezoek bij Vitesse.

Verder speelt Heerenveen thuis tegen Heracles Almelo, ontvang het geplaagde Willem II in Tilburg VVV Venlo en ontmoet Sparta Rotterdam een week na de stunt bij PSV NAC Breda. Het voetbalweekeinde begint vrijdag met de ontmoeting tussen ADO Den Haag en Roda JC.