Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

PSV wint ook als het matig voetbalt

Gestart door gjk, 14 februari 2010, 18:26:55

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


PSV was zondagmiddag een groot deel van de uitwedstrijd bij Heracles minder dan de tegenstander. Toch bezorgde Ola Toivonen de koploper uit Eindhoven alweer de negentiende competitiezege (0-1). PSV was niet de enige kampioenskandidaat die in de 23e speelronde gelukkig aan de punten kwam.


Ronnie Stam schoot FC Twente pas in blessuretijd voorbij Vitesse (1-2). De thuisclub uit Arnhem kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van Paul Verhaegh. Serginho Greene miste een grote mogelijkheid op 2-0. Hij kreeg in de slotseconden de bal ook niet langs doelman Sander Boschker. Bryan Ruiz bracht FC Twente op gelijke hoogte (1-1).

PSV heeft nog steeds drie punten meer dan FC Twente. De spelers van de lijstaanvoerder dankten na afloop van het duel in Almelo vooral doelman Andreas Isaksson. De Zweed behoedde zijn ploeg met fraaie reddingen opnieuw voor tegentreffers. Het was alweer de veertiende keer dat PSV zonder tegendoelpunt een competitiewedstrijd beëindigde. Topschutter Bas Dost van Heracles miste drie grote mogelijkheden. Antoine van der Linden raakte de lat.

Ajax speelde bij sc Heerenveen ook niet groots. De nummer drie van de eredivisie won uiteindelijk wel verdiend door treffers van Dennis Rommedahl en Luis Suarez. Ajax heeft nog steeds een achterstand van negen punten op PSV. Feyenoord is de aansluiting met de bovenste drie ploegen van de ranglijst nog verder verloren. De Rotterdammers kwamen bij een sterker FC Utrecht niet verder dan een gelijkspel (0-0). Het verschil met koploper PSV is inmiddels opgelopen tot achttien punten.

Feyenoord heeft nog wel zeven punten meer dan nummer vijf Heracles. AZ heeft de aanval op de top vijf van de eredivisie geopend. De kampioen uit Alkmaar won voor eigen publiek van Roda JC (2-0). Pa-Modou Kah passeerde zijn eigen doelman. Rasmus Elm bepaalde in de slotfase de eindstand. Mounir El Hamdaoui, vorig seizoen nog topschutter van de eredivisie, miste zeker vijf grote mogelijkheden.

ADO Den Haag en Sparta namen verder afstand van hekkensluiter RKC, dat verloor bij FC Groningen (2-1). ADO Den Haag klopte Willem II (3-0), dankzij twee treffers van Ricky van den Bergh. Sparta maakte in de thuiswedstrijd tegen VVV (2-0) een einde aan een reeks van tien competitieduels zonder zege. Sparta heeft inmiddels elf punten meer dan RKC. ADO Den Haag staat negen punten los van de hekkensluiter. Het verschil tussen Willem II en RKC bedraagt nog steeds zeven punten.

NEC won vrijdagavond al van NAC (4-2). Jeffrey Sarpong bereidde alle vier de treffers van de thuisploeg voor.