Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

JR (Larry Hagman) nam een zak geld aan van Ceausescu

Gestart door House, 26 november 2012, 20:39:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

House

In de jaren '80 bezocht JR, het symbool van het kapitalisme, Boekarest op een Europese trip. Dallas, toen op zijn hoogtepunt, werd ook uitgezonden in Roemenië, omdat de leiders dachten dat de bevolking er van kon leren hoe verdorven het kapitalisme was. Maar Ceausescu was, naar verluidt, ook zelf een fan van de Amerikaanse serie.

De Roemenen wilden graag dat acteur Larry Hagman poseerde, zodat ze een levensgroot portret van hem konden maken. Hagman stemde er mee in op de voorwaarde dat hij er voor zou worden betaald. In cash.

Zo geschiedde: op het damestoilet van het hotel werd aan de vrouw van Hagman een grote zak geld gegeven en het portret verscheen.

Later zou Hagman, die ook in werkelijkheid niet bescheiden was, zeggen dat de communisme mede dankzij Dallas was gevallen: het maakte de Oost-Europese kijkers hongerig naar welvaart.

De Sunday Times had Hagman beloofd pas na diens overlijden te vertellen over Roemenië, dus nu Hagman dood is bracht de krant dit verhaal.

In 1995 moest Hagman een levertransplantatie ondergaan. Zijn jarenlange drankmisbruik had het ergste geëist van zijn lever. In 1996, één jaar na zijn operatie, werd Hagman woordvoerder voor de U.S. Transplant Games waarbij mensen bewust werden gemaakt op het gebied van orgaandonatie. Hiervoor kreeg hij een onderscheiding en tot zijn overlijden was hij op dit gebied actief.

In 2011 werd bekend dat de acteur keelkanker had en daarvoor werd behandeld. Door deze behandelingen leek de gezondheid van Hagman vooruit te gaan en was hij weer in staat om mee te werken aan de nieuwe serie van Dallas, maar in 2012 overleed hij op 81-jarige leeftijd aan complicaties ten gevolge van keelkanker.


Bron(nen):   Sunday Times