Auteur Topic: 'Hond slechter voor milieu dan SUV'  (gelezen 1528 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TimT

  • Gast
'Hond slechter voor milieu dan SUV'
« Gepost op: 26 oktober 2009, 19:12:59 »
AMSTERDAMEen viervoeter is slechter voor het milieu dan een SUV. Twee Nieuw-Zeelandse wetenschappers sloegen aan het rekenen en trokken deze opmerkelijke conclusie. Auteurs Robert en Brenda Vale schreven hun conclusies op in het boek 'Time to Eat the Dog'. Het Nieuw-Zeelandse koppel bestudeerde de co2 uitstoot van huisdieren, inclusief de ingrediënten in hun voedsel en het land waarop de grondstoffen verbouwd worden.

Een middelgrote hond eet al snel 164 kilo vlees en kost 85 kilo graan per jaar. Er is zo'n 60 vierkante meter land per jaar nodig om in de behoeften van een gemiddelde hond te voorzien. De 'ecologische voetstap' komt daarmee volgens de onderzoekers op 1,1 hectare.
Een Toyota Land Cruiser daarentegen, die 10.000 kilometer per jaar aflegt, verbruikt 55 gigajoule. Een hectare landbouwgrond kan per jaar 135 gigajoule aan energie produceren. Dat betekent dat de 'ecologische voetstap' van zo'n terreinwagen neerkomt op 0.41 hectare land; de helft van een Duitse Herder.

Een kat is overigens net zo vervuilend als een Volkswagen Golf, en zelfs een goudvis is slecht voor het milieu; net zo veel als twee mobieltjes.


Bron: Telegraaf