Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Lichte blessure PSV'er Rodriguez

Gestart door gjk, 21 februari 2010, 11:01:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Francisco 'Maza' Rodriguez heeft een lichte blessure overgehouden aan de wedstrijd van donderdag bij Hamburger SV. De Mexicaanse verdediger heeft last van zijn oogkas en neus. Hij liep de blessures op bij een botsing met een Duitse tegenstander.


Coach Fred Rutten verwacht desondanks dat Rodriguez zondag tegen Sparta kan meedoen. "Eerlijk gezegd denk ik dat het meevalt." Rutten beschikt verder over een fitte selectie. PSV verloor bij HSV met 1-0. "We hebben wel goed gespeeld", zei de trainer. "Ik verwacht daarom dat de spelers op de juiste manier reageren."

PSV verloor het laatst op 2 december 1995 thuis van Sparta. Sindsdien waren er tien opeenvolgende zeges voor de Eindhovenaren.

gjk


Na de wisselende successen in de Europa League moet het vizier van PSV en FC Twente weer op de nationale competitie. FC Twente moet blijven winnen om in de strijd om de landstitel de druk op koploper PSV te houden. Na de knappe zege donderdag tegen het Duitse Werder Bremen (1-0) zal het bij de formatie uit Enschede aan het vertrouwen niet liggen.


PSV en FC Twente treffen op papier een 'makkelijke' tegenstander. De koploper krijgt na de nipte nederlaag donderdag tegen het Duitse HSV (1-0) in eigen huis Sparta Rotterdam op bezoek. De laatste zege van de Rotterdammers in Eindhoven dateert van december 1995. Daarna won PSV thuis tien keer op rij van Sparta. PSV koestert een voorsprong van drie punten op de naaste belager uit Enschede

FC Twente ontvangt in Enschede Willem II. De club uit Tilburg heeft het moeilijk. De nummer voorlaatst in de eredivisie leed deze week in het inhaalduel met NEC de derde nederlaag op rij en zette coach Alfons Groenendijk vrijdag op non-actief. Mark Schenning zit als zijn tijdelijke vervanger zondag op de bank. FC Twente is thuis al 24 competitieduels ongeslagen en is nog maar een wedstrijd verwijderd van het clubrecord. Opvallend is dat aanvaller Blaise N'kufo in dertien wedstrijden tegen Willem II dertien keer scoorde.

Ajax, dat negen punten minder heeft dan PSV, moet het voor eigen publiek opnemen tegen Vitesse. Ook deze ontmoeting levert doorgaans een zege voor de Amsterdammers op. De laatste overwinning van Vitesse in de Arena dateert van 17 mei 2001. De ploeg van Martin Jol kan zich geen misstap meer veroorloven om in het spoor van FC Twente te blijven. Ajax zal ook de teleurstelling na de onverdiende nederlaag donderdag tegen het Italiaanse Juventus willen wegspoelen.

Feyenoord, de nummer vier, ontvangt in de Kuip ADO Den Haag. Als de formatie van coach Mario Been wint, komen de Rotterdammers op 46 punten. In het gehele seizoen 2008-2009 haalde Feyenoord er 45. ADO Den Haag wacht als sinds 28 augustus vorig jaar op een uitzege. De Hagenaars pakten vorige week wel belangrijke punten tegen Willem II, concurrent in de strijd om de onderste plaatsen.

AZ reist naar Limburg voor een ontmoeting met VVV-Venlo. VVV is al acht thuisduels op rij ongeslagen. Verder staan NEC - FC Groningen, NAC Breda - FC Utrecht en RKC Waalwijk - sc Heerenveen op het programma. De speelronde begint vrijdag met Roda JC - Heracles Almelo.

gjk


PSV heeft in de eerste wedstrijd van de zestiende finales van de Europa League verloren van Hamburger SV. In Duitsland werd het 1-0 voor de thuisclub. PSV was zeker niet de mindere, maar moest buigen door een onnodig weggegeven strafschop.


PSV begon goed. Aanvankelijk bepaalden de elf van trainer Fred Rutten het tempo in Hamburg. Dat leidde zelfs tot een klein overwicht. Kennelijk had Rutten niet voor niets vooraf aangekondigd dat PSV op jacht zou gaan naar een treffer. Eén kans kregen de Eindhovenaren in die fase. Na ruim twintig minuten werd een vrije trap van Balazs Dzsudzsak door Orlando Engelaar met het hoofd verlengd. De geroutineerde doelman Frank Rost kon de bal maar net uit de bovenhoek tikken.

Toch kwam PSV na 26 minuten op achterstand. Onnodig. Rechtsback Stanislav Manolev tikte in het strafschopgebied Mladen Petric aan. Vanzelfsprekend ging de Kroaat ,,gemakkelijk'' liggen en scheidsrechter Claudio Circhetta wees naar die stip. Van elf meter passeerde Marcell Jansen doelman Andreas Isaksson. Verder kende PSV achterin niet veel problemen. Rutten had in zijn defensie een opvallende wijziging aangebracht. André Ooijer was naar de bank verwezen, Erik Pieters keerde terug in de formatie. De consequentie daarvan was dat Carlos Salcido, normaliter back, vrije verdediger werd.

Ooijer lijkt het wat moeilijk te krijgen bij PSV. Na een goed begin van het seizoen viel de routinier terug wegens een knieblessure. Nadat hij was hersteld duurde het weken voordat de libero van het Nederlands elftal zijn vaste plek terugkreeg. In die fase deed Salcido het goed op Ooijers plek. In Hamburg kreeg de Mexicaan opnieuw de voorkeur als leider van de verdediging.Na de hervatting maakte Ooijer alsnog zijn opwachting. Rutten haalde Manolev van het veld. De Bulgaar, die de strafschop veroorzaakte, had al een gele kaart achter zijn naam. Ooijer ging daardoor als rechtsachter spelen.

In het tweede deel kwamen er wel mogelijkheden voor PSV. Ola Toivonen schoot over, Otman Bakal knalde in kansrijke positie net naast. In beide gevallen kwam de voorzet van de linkervoet van Dzsudzsak. Ook Danko Lazovic was dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot eveneens net naast. HSV kreeg niet veel kansen. Ruud van Nistelrooij, die in de 65e minuut in het veld was gekomen, werd nauwelijks in stelling gebracht.