Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

McClaren benieuwd naar Willem II

Gestart door gjk, 21 februari 2010, 11:03:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Trainer Steve McClaren van FC Twente is benieuwd naar het effect van het vertrek van coach Alfons Groenendijk bij Willem II. Twente ontvangt de Tilburgers zondag in Enschede.


"Dat zorgt voor een andere wedstrijd. Ik weet niet welk effect het op de spelers van Willem II heeft, de ene keer pakt zoiets positief uit en de andere keer negatief", aldus McClaren op de website van FC Twente.

Na de mooie zege donderdag op het Duitse Werder Bremen in de Europa League is het volgens van McClaren vooral belangrijk dat de focus op Willem II gaat. "De competitie is van groot belang en we kunnen ons geen misstap veroorloven. Daarom wordt zondag, enkele dagen na een Europese wedstrijd, een 'big game'. De wedstrijd tegen Werder Bremen hebben we achter ons gelaten en nu tegen Willem II moeten we er weer staan."

McClaren kan niet beschikken over de geschorste Kenneth Perez en Douglas. Daarnaast zijn David Carney, Nashat Akram, Wellington en Vagif Javadov geblesseerd.

gjk


Alfons Groenendijk is per direct op non-actief gesteld door de clubleiding van Willem II. Aanleiding voor dit besluit zijn de tegenvallende sportieve resultaten.


"Ondanks alle inspanningen die gedaan zijn om het team beter te laten functioneren, blijven de resultaten uit. We hadden niet het gevoel dat hij het tij nog kon keren", aldus technisch directeur Henry van der Vegt op de clubsite.

Groenendijk volgde in februari 2009 Andries Jonker op als hoofdcoach van de Tricolores. Vorig seizoen eindigde Groenendijk nog op een twaalfde plaats in de Eredivisie, maar dit seizoen vielen de resultaten tegen. De club staat op de voorlaatste plaats.

Ook assistent-trainer Marcel Valk is op non-actief gesteld. Mark Schenning neemt voorlopig de taak als hoofdcoach waar. Hij zal komende samen met Edwin Hermans als assistent plaatsnemen op de bank voor de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Bekijk hier een reactie van Willem II over het afscheid van Alfons Groenendijk.

gjk


FC Twente heeft het wat afgebrokkelde zelfvertrouwen donderdag een flinke impuls gegeven in de Europa League. De nummer twee van de eredivisie versloeg in de eigen Grolsch Veste het hoger aangeslagen Werder Bremen met 1-0. Coach Steve McClaren repte na afloop van een 'historische avond' voor de Tukkers. ,,Dit was de grootste prestatie van Twente sinds ik hier ben'', grijnsde de Brit.


McClaren liet in de aanloop naar de eerste confrontatie met de subtopper uit de Bundesliga geen kans onbenut om de kracht van Bremen te benadrukken. Volgens de voormalige bondscoach van Engeland stond zijn elftal in de zestiende finales tegenover een van de beste ploegen in Europa. De verliezend finalist van het laatste UEFA Cup-toernooi heeft met spelers als Per Mertesacker, Torsten Frings en Claudio Pizarro inderdaad gelouterde topvoetballers in het elftal, maar maakt dit seizoen in de eigen Bundesliga een wisselvallige indruk.

De Tukkers waren zelf de laatste weken ook niet in topvorm. Zondag ontsnapten ze nog op het nippertje aan puntenverlies bij Vitesse (1-2). Tegen Bremen had Twente aanvankelijk moeite met het gevarieerde aanvalsspel van de Duitsers. ,,Het was erg spannend in de eerste helft'', beaamde McClaren. ,,Sander Boschker hield ons toen in de wedstrijd.''

De ervaren doelman had het druk in de eerste 45 minuten. Hij pareerde in de openingsfase twee gevaarlijke afstandsschoten van de mee opgekomen verdediger Naldo. Halverwege de eerste helft redde Boschker eerst knap op een inzet van Frings en in de rebound hield hij ook de geheel vrijstaande Marko Marin van scoren af. Kort voor rust ranselde de 39-jarige sluitpost een kopbal van Marin uit zijn doel.

Het was gezien de kansenverhoudingen bijna een wonder dat Twente na 45 minuten met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Theo Janssen kreeg zes minuten voor rust op het middenveld alle ruimte om op te stomen en de Arnhemmer besloot op zo'n dertig meter van het doel maar eens uit te halen met zijn befaamde linkervoet. De bal verdween prachtig langs doelman Tim Wiese in de verre hoek (1-0).

,,In de tweede helft gingen we beter en beter voetballen'', zag McClaren. ,,De organisatie was toen goed, Bremen kon minder kansen creëren en wij juist wat meer.'' Janssen kreeg tien minuten na rust op de rand van het zestienmetergebied opnieuw de tijd en ruimte om aan te leggen, maar dit keer kreeg Wiese wel nog een hand achter de inzet van de Twente-middenvelder. Aan de andere kant moest Boschker nog handelend optreden bij een schot van Peter Niemeyer (ex-FC Twente).

Omdat Twente de in Europese thuiswedstrijden 'heilige nul' op het scorebord wist te houden, heeft de ploeg van McClaren een goede uitgangspositie voor de return volgende week in Bremen. ,,Deze zege moet ons heel veel vertrouwen en geloof geven, niet alleen voor de return maar ook voor de rest van het seizoen'', aldus McClaren. ,,We hebben Bremen één keer verslagen, waarom zouden we dat geen tweede keer kunnen?''

gjk


Steve McClaren gebruikte donderdag na de overwinning van FC Twente op Werder Bremen in de Europa League (1-0) louter loftuitingen voor zijn elftal. ,,Dit was de grootste prestatie van Twente sinds ik hier trainer ben'', zei de Brit met een brede glimlach. ,,Dit moet heel veel vertrouwen en geloof geven, niet alleen voor de return maar ook voor de rest van het seizoen.''


McClaren gaf wel toe dat hij in de eerste helft niet al te veel vertrouwen had in een goede afloop. Werder Bremen kreeg zeker drie grote mogelijkheden op een doelpunt. ,,Het was voor rust echt spannend. Sander Boschker hield ons toen in de wedstrijd'', aldus McClaren. ,,In de tweede helft werden wij beter en beter. De organisatie was toen goed, Bremen kon minder kansen creëren en wij juist wat meer. Zo'n wedstrijd moeten we iedere week spelen.''