Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Jol: Nederlaag is sneu

Gestart door gjk, 21 februari 2010, 11:33:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Trainer Martin Jol van Ajax zag zijn ploeg donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Juventus heel veel goed doen. ,,Alleen we verdedigen tot twee keer toe niet goed'', mopperde hij. ,,Amauri maakt daardoor twee goals. Je kan het een zakelijke zege noemen. Ik vind het eerder een nederlaag die sneu voor ons is.''


Jol: ,,Amauri kan goed koppen. Dat hebben we vooraf uitgebreid besproken. We moesten er voor zorgen dat hij niet makkelijk kon koppen. Dat kan door even tegen hem aan te gaan staan. We deden dat tot twee keer toe niet en daarom hebben we verloren. We hebben ook verloren omdat we veel slordiger omsprongen met de mogelijkheden. We hebben namelijk veel meer kansen dan Juventus gekregen.''

Ajax staat donderdag in de return van de zestiende finale van de Europa League voor een zware opgave. Luis Suarez ontbreekt in Turijn omdat hij wegens protesteren een gele kaart kreeg. ,,Dat was niet slim van hem'', zei Jol. ,,We gaan dat ook met hem bespreken. Ook hij moet zich aan de regels houden. Ik hoop dat Juventus donderdag voor eigen publiek net zo speelt als vandaag. Dan hebben we nog wel degelijk een kans.''

gjk


Ajax had donderdagavond in een uitverkochte ArenA eigenlijk de hele wedstrijd het gevoel dat het van Juventus kon winnen. De Amsterdamse club verliet uiteindelijk als verliezer het speelveld omdat de tegenstander veel efficiënter met de kansen omsprong.


De Braziliaanse spits Amauri promoveerde de enige twee mogelijkheden van zijn club tot twee treffers, waardoor Ajax volgende week met een slechte uitgangspositie (1-2) aan de return van de zestiende finale in de Europa League begint.

Ajax moet de achterstand donderdag in Turijn zonder topschutter Luis Suarez repareren. De spits kon tegen Juventus niet de hoofdrol vertolken die hij voor ogen had. Hij kreeg een gele kaart voor protesteren bij de scheidsrechter en moet een Europees duel geschorst toekijken.

De wedstrijd in de sfeervolle ArenA begon nog zo mooi voor de thuisploeg. Ajax kwam in de zestiende minuut op voorsprong door de aanvaller die twee weken geleden nog voor straf een aantal keren de trappen van de ArenA op moest sprinten. Trainer Martin Jol vond dat Miralem Sulejmani maar eens echt fit moest worden en verwijderde de Serviër tijdelijk uit zijn selectie.

Sulejmani was tegen Juventus weer basisspeler omdat zijn landgenoot Marko Pantelic vanwege een buikgriep niet kon spelen. Hij bekroonde zijn uitverkiezing met een fraaie treffer. Sulejmani sprintte sneller dan Jonathan Zebina en passeerde ook doelman Gianluigi Buffon (1-0).

Ajax bestreed Juventus met een gedurfde speelwijze. Oleguer, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormden de defensie en rechtsback Gregory van der Wiel voetbalde zo veel mogelijk op het middenveld. Juventus sloeg toe op het moment dat de thuisploeg het idee kreeg dat het de wedstrijd controleerde. Alessandro Del Piero bereikte in de 31e minuut Paolo De Ceglie met een geniaal hakballetje en Amauri kopte hard raak: 1-1.

Ajax herstelde redelijk snel van de teleurstelling en was voor rust twee keer dichtbij een tweede treffer. Alderweireld kopte vrij voor doelman Buffon naast. Scheidsrechter Ivan Bebek had voor een strafschop moeten fluiten toen Giorgio Chiellini, de verdediger die Robin van Persie vorig jaar zwaar blesseerde, Suarez in het strafschopgebied vasthield.

Ook na rust mocht Ajax het spel van Juventus maken. De club uit Turijn gokte op een snelle counter en werd in de 58e minuut opnieuw voor die strategie beloond. Del Piero vond het hoofd van Amauri, die voor de tweede keer raak kopte (1-2). Ajax kreeg in het laatste half uur nog drie uitstekende kansen op de gelijkmaker. De Jong raakte de paal en strandde op doelman Buffon. Ook de volgende week geschorste Suarez kon zijn avond niet meer goedmaken.

gjk

Ajax voetbalt donderdagavond in de uitverkochte ArenA zonder Marko Pantelic tegen Juventus. De centrumspits is niet op tijd hersteld van een buikgriep. Hij heeft nog koorts en richt zich op de thuiswedstrijd van zondag in de eredivisie tegen Vitesse.


Trainer Martin Jol heeft na het wegvallen van Pantelic nog maar één echte centrumspits. De Koreaan Hyun Jun Suk lijkt echter nog te onervaren voor het eerste duel in de zestiende finales met Juventus. De oefenmeester posteert nu waarschijnlijk Luis Suarez in het centrum van de aanval.