Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Winst geeft Heerenveen lucht

Gestart door gjk, 20 maart 2010, 17:09:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


SC Heerenveen heeft vrijdag verder afstand genomen van de degradatiezone. Dankzij twee treffers van Gerald Sibon en twee doelpunten in blessuretijd won de Friese ploeg met 4-1 van NEC, dat nog wel op voorsprong was gekomen in Heerenveen. De Nijmegenaren komen na de vijfde nederlaag op rij juist weer in de gevarenzone.


Het regende kansen in de openingsfase van de wedstrijd, met name voor het doel van Heerenveen. Al na vijftig seconden had NEC een voorsprong kunnen nemen, maar John Goossens schoot te slap in. Doelman Henk Timmer kon een volley van Jeffrey Sarpong nog net keren, terwijl Arek Radomksi rakelings voorlangs schoot.

De Heerenveense defensie speelde nerveus. De ploeg had moeite met de speelwijze van NEC, trad telkens weifelend op en dat resulteerde na twaalf minuten in een tegentreffer. Goossens, terug van een enkelblessure, haalde van ruim twintig meter verrassend uit en schoot de bal met links in de rechterhoek. Timmer stond aan de grond genageld.

Daarna richtte Heerenveen zich langzaam op en greep het initiatief, kreeg het kansen maar scoorde de ploeg nog niet omdat Sibon, Mika Väyrynen en Oussama Assaidi onzuiver inschoten. Een onhandige verdedigende actie van Ramon Zomer, die Roy Beerens in het strafschopgebied onderuit haalde, leverde de thuisclub echter een strafschop op. Dat buitenkansje liet Sibon niet liggen.

Ook in de tweede helft begon Heerenveen zwak en had Goossens het geluk niet mee in een klutssituatie. Datzelfde geluk lachtte Heerenveen direct daarna wel toe. Een uithaal van Daryl Janmaat belandde via een Nijmeegse rug per toeval voor de voet van Sibon, die de bal slim van richting veranderde en Gabor Babos verschalkte en zijn negende seizoenstreffer liet aantekenen.

Björn Vleminckx, Zomer (tweemaal) en Radomski verzuimden NEC langszij te brengen, en Heerenveen op haar beurt liet ook na het duel vroegtijdig te beslissen, via onder meer Beerens en Assaidi. In blessuretijd sloeg Heerenveen dan toch toe. Het kreeg voor de tweede keer een strafschop, nadat invaller Hernan Losada onderuit werd getrokken door Sarpong. Die kreeg rood en Michel Breuer (Sibon was al gewisseld) schoot raak. Samir Fazli, ook ingevallen, maakte er daarna zelfs nog 4-1 van.