Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Sparta vernederd door tiental Heerenveen

Gestart door gjk, 4 april 2010, 13:02:23

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Sparta slaagt er maar niet in zich te ontworstelen aan de gevarenzone. Zaterdag verloor de ploeg met 4-1 van sc Heerenveen, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde na rood voor Michael Dingsdag. Henk Timmer stopte echter de bijbehorende Rotterdame strafschop, waarna de thuisclub het duel nog voor rust besliste. Een tegentreffer van Erik Falkenburg veranderde daar niks meer aan. Losada verzorgde het slotstuk.


De start op het door de aanhoudende regen moeilijk bespeelbare veld in Heerenveen was voor Sparta. Joshua John legde een vrije trap bij de tweede paal, waar Falkenburg helemaal vrij stond. De middenvelder schoot wild over. Die hoopvolle start van de Rotterdammers, die dit seizoen pas één uitzege boekten, kreeg geen vervolg.

Na negen minuten legde Heerenveen een prachtige aanval op de mat, met hoofdrollen voor Christian Grindheim en Hernan Losada. De Noor zette op, de Argentijnse huurling, die eerder in de week te horen kreeg dat Heerenveen de optie tot koop niet zal lichten, schoot fraai binnen.

Een paar minuten later moest Heerenveen echter met een man minder verder. Dingsdag kreeg geen grip op Edouard Duplan en haalde de Fransman in het strafschopgebied onderuit, al was het contact miniem. Scheidsrechter Nijhuis toonde de verdediger de rode kaart en John mocht vanaf de strafschopstip aanleggen. De jeugdinternational faalde echter oog in oog met Timmer, die net als een week eerder tegen Roda JC de juiste hoek koos.

Dat deed Aleksander Seliga kort voor rust ook toen Gerald Sibon ook een strafschop mocht nemen, maar de Sloveen zag de bal onder zich door glippen. Heerenveen kreeg de penalty nadat Roy Beerens gemakkelijk onderuit was gegaan in duel met Ayedele Adeleye.

Sparta wist in veertien eredivisieontmoetingen in Friesland nog nooit te winnen., maar had misschien nog hoop op een wederopstanding. Twee minuten voor rust schoot Beerens ook die weg door na een lange sprint hard raak te schieten.

Na een uur deed Erik Falkenburg nog iets terug, maar verder kwam Sparta niet, mede door knap keeperswerk van Timmer. Bij Heerenveen mocht Geert-Arend Roorda na lang blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen maken en zorgde Losada met een prachtige actie zelfs nog voor 4-1.