Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Vitesse zet zorgen opzij

Gestart door gjk, 4 april 2010, 13:06:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Vitesse heeft via een belangrijke 3-0 overwinning op FC Groningen de ergste zorgen opzij gezet en afstand genomen van de onderste regionen in de eredivisie. De ploeg van trainer Theo Bos is nagenoeg veilig. Groningen leverde in de race om plaatsing voor de play-offs, met als inzet Europees voetbal, kostbare punten in.


De Braziliaan Claudemir, Santi Kolk en Alexander Büttner beslisten het matige duel in de tweede helft. Vitesse trok terecht de winst naar zich toe, want de Arnhemmers voetbalden weliswaar niet groots, maar toonden beduidend meer inzet en agressie dan het lakse Groningen.

Bij Vitesse startte de 21-jarige Giovanni Gravenbeek, na een viertal korte invalbeurten, voor het eerst in de basis. Hij verving aanvoerder Paul Verhaegh, die net als Nicky Hofs door een schorsing op de tribune zat.

Ook Groningen was allerminst volledig. Trainer Ron Jans kampt al wekenlang met een overvolle ziekenboeg: Sepp de Roover (kruisband), Ondrej Svejdik (kruisband), Theo Lucius (kuitbeen), Danny Holla (kuitbeen) en Pettar Andersson (kruisband). In Arnhem ontbraken ook doelman Luciano da Silva (knie), Morten Nordstrand (lies) en Mike Zonneveld (achillespees).

Daarnaast moest ook centrale verdediger Gibril Sankoh (geschorst) in het Gelredome toekijken, waardoor de van Ajax gehuurde Daley Blind in het hart van de verdediging een koppel vormde met Andreas Granqvist. Op het Groningse middenveld debuteerde de jonge Fin Tim Sparv, als vervanger van de ook al geblesseerde Koen van de Laak.

In de eerste helft gebeurde amper wat in Arnhem. De strijd speelde zich veelal af op het middenveld. Het tempo van beide ploegen was te laag en individuele acties strandden meestal in een vroegtijdig stadium. De keepers Piet Velthuizen en Brian van Loo hoefden daardoor nauwelijks in actie te komen.

Na rust was Vitesse een stuk agressiever. Dat resulteerde in mogelijkheden voor Lasse Nilsson en Wiljan Pluim, maar het lakse FC Groningen kwam aanvankelijk met de schrik vrij. Halverwege de tweede helft sloegen de Arnhemmers wél toe. Na een voorzet van Giovanni Gravenbeek maakte de Braziliaan Claudemir het openingsdoelpunt. Na een kort offensief van Groningen, waarbij Velthuizen zich in het doel van Vitesse onderscheidde, beslisten Santi Kolk en Alexander Büttner het duel.