Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Veel aandacht voor Groningen-Ajax in FCG TV

Gestart door gjk, 1 oktober 2011, 09:58:53

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk

 In FC Groningen TV veel aandacht voor de kraker van komende zondag tegen Ajax. FCG TV blikt vooruit met de ex-ajacieden Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof en laat de beloften-trainer van Ajax, Gerie Vink, aan het woord over het tweetal dat afgelopen zomer overkwam van Jong Ajax.

Verslaggever Emiel Venema en cameraman Jos Schoenmaker gingen deze week de binnenstad van Groningen in, om te peilen of het duel tegen Ajax al leeft in Groningen. Het werd een groen avontuur in Groningen.

Afgelopen woensdag organiseerde de Junior Club een speciale handtekeningenmiddag voor haar leden. De gehele selectie van FC Groningen was aanwezig om de bijna tweehonderd Junior Club-leden te voorzien van handtekeningen op allerlei meegenomen attributen.

Tevens wordt in FC Groningen bekend gemaakt welke vijf namen het meest zijn aangedragen voor de naamgeving van de Noord- en Zuidtribune in Euroborg. Seizoenkaarthouders krijgen vanaf vandaag via deze website exclusief de kans om op twee namen uit de lijst van vijf te stemmen. Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente op zondag 23 oktober zal vervolgens bekend worden gemaakt welke naam de Noordtribune en Zuidtribune zullen krijgen.

FC Groningen TV wordt vanavond om 17.55 uur uitgezonden op Eredivisie Live 1. Het programma wordt om 23.20 uur herhaald. Op Eredivisie Live 2 zijn er herhalingen om 18.50 uur en 22.55 uur. Zaterdag wordt FCG TV om 14.15 uur herhaald op EL1.


Iwan

Citaat van: RTVNoord.nl
Wervelend Groningen speelt Feyenoord helemaal dol

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg een onthutsend zwak Feyenoord met 6-0 verslagen.
De thuisploeg stond na twintig minuten spelen al met 3-0 voor. In de tweede helft maakten Bacuna, van Dijk en Suk
het Groningse feest compleet.

Eerste helft
FC Groningen kende een droomstart en kwam in de eerste minuut al op voorsprong. Dusan Tadic kreeg de bal op dertig meter
van het doel aangespeeld. Hij begon aan een rush, werd nauwelijks aangevallen en schoot de bal fraai diagonaal in de linkerhoek
van doelman Mulder. Na de openingstreffer probeerde Feyenoord terug te komen in de wedstrijd, voornamelijk over de rechterkant
waar Burnet en Cabral menig duel uitvochten. Na een kwartier kwam Groningen op een 2-0 voorsprong.
Sparv speelde Kieftenbeld slim vrij, de middenvelder mocht ongestoord doorlopen en haalde vanaf twintig meter verwoestend uit.

Groningen stoomde door en aanvoerder Andersson maakte er twee minuten later zelfs 3-0 van. De Zweed was het eindstation
na een prachtige aanval over de rechterkant. Het onthutsend zwakke Feyenoord werd aan alle kanten voorbij gelopen.
De ploeg van trainer Pieter Huistra zette over het hele veld druk waardoor de gasten nauwelijks aan aanvallen toekwamen.
Illustratief voor het spel van Feyenoord was een schot van Bakkal dat vijf minuten voor rust hoog over ging.

Tweede helft
De eerste grote kans na de rust was voor Feyenoord. Na een aanval over de linkerkant stuiterde de bal voor de voeten van Burnet
die tegen El Ahmadi aan schoot. Met een uiterste krachtsinspanning wist doelman van Loo de bal te stoppen en tot corner te verwerken.
Met een schitterende treffer besliste Groningen vervolgens de wedstrijd tien minuten na de rust.
Een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant van Burnet werd vallend keihard binnen gevolleerd door Bacuna.

Halverwege de tweede helft moest Feyenoord ook nog met tien man verder. Fernandez maakte een slaande beweging naar Burnet
waarna scheidsrechter Kuipers de Spanjaard met een directe rode kaart uit het veld stuurde. Na de 4-0 nam Groningen wat gas terug.
De ploeg speelde de bal rond en Feyenoord kwam niet verder dan een kans voor Ron Vlaar die net naast kopte.
In de slotminuut zorgde Van Dijk voor extra slagroom op de Groningse taart. De verdediger schoot van afstand de 5-0 tegen de touwen.
Ook Suk deed vervolgens nog een duit in het zakje door een voorzet van Tadic binnen te koppen. Eindstand: 6-0.
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."

Lejah

Tsja. Misschien was het wel Ronald's gift voor de Koeman-tribune. ;D

carola

ik vind altijd wel leuk om fc groningen tv te zioen, altijd leuk die ontwikkelingen rondom fc