Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

AZ zet stijgende lijn voort tegen Heerenveen

Gestart door gjk, 7 maart 2010, 12:06:37

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


AZ heeft met de ontknoping van het seizoen in zicht de juiste vorm weer te pakken. De ploeg van trainer Dick Advocaat was zaterdag voor eigen publiek veel te sterk voor het machteloze sc Heerenveen: 4-1. De Alkmaarders zijn na een mindere fase al zes wedstrijden op rij ongeslagen en hebben de vijfde plek op de ranglijst van de eredivisie stevig in handen.


De zo goed als onttroonde landskampioen trok tegen Heerenveen de stijgende lijn van de afgelopen weken door. De Alkmaarders lieten bij vlagen weer fraai combinatievoetbal zien, met Mounir El Hamdaoui en Maarten Martens vaak als de hoofdrolspelers. Beiden zijn na een mindere periode onder Advocaat weer opgebloeid. Met Martens zoals vanouds als regisseur en El Hamdaoui als afmaker kan AZ in de slotfase van het seizoen wellicht nog een aanval doen op de vierde plaats van Feyenoord.

El Hamdaoui was zaterdag onder toeziend oog van oud-voorzitter Dirk Scheringa - na maanden terug op de tribune bij 'zijn' club - bij alle doelpunten van AZ betrokken. Door goed werk van de spits belandde de bal in de 22e minuut bij Jeremain Lens, die Martens in staat stelde om te scoren. Het betekende de gelijkmaker omdat Filip Djuricic de Friezen twee minuten eerder verrassend op voorsprong had gebracht. De jonge middenvelder liep slim weg uit de rug van David Mendes da Silva en prikte de bal vervolgens op aangeven van Christian Grindheim beheerst achter Sergio Romero (0-1).

Tien minuten voor rust was El Hamdaoui zelf de afmaker nadat een schot van Stijn Schaars via de lat terug het veld in was gekomen. Doelman Henk Timmer stond op het verkeerde been omdat de inzet van Schaars onderweg van richting was veranderd. Timmer (38) speelde in het voor hem bekende Alkmaar zijn eerste wedstrijd in ongeveer negen maanden. De clubloze routinier kreeg deze week een contract bij Heerenveen omdat de Friezen maar liefst drie geblesseerde keepers hebben.

Timmer werd in de tweede helft ook nog gepasseerd door Lens - die als vervanger van de geblesseerde Moussa Dembélé veel indruk maakte - en invaller Brett Holman (4-1). Hoewel AZ de wedstrijd domineerde, had Heerenveen bij een 2-1-stand wel kansen gekregen om op gelijke hoogte te komen. De vrijstaande Djuricic schoot de bal echter op de lat en invaller Paulo Henrique miste kort na rust een opgelegde mogelijkheid.