Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Moppen over kerst

Gestart door steven, 21 december 2006, 19:02:25

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

steven

Redenen waarom de kerstman bestaat
Al die kado's moeten toch ergens vandaan komen.
Hij is in elk winkelcentrum aanwezig.
Niemand anders is zo gek om op de Noordpool te gaan wonen.
Elk jaar laat hij zijn sporen weer achter. 
Iemand moet de melk en koekjes meenemen.
Mevrouw Claus is met iemand getrouwd.
De elfen hebben een baas.
Iemand moet Rudolf te eten geven.
Waarom zouden we anders proberen om het hele jaar aardig tegen elkaar te zijn?
Moeder liegt nooit!

steven

Milieubeweging bindt strijd aan tegen kerstvervuiling
Milieu-organisaties, waaronder Greenpeace, Natuur en Milieu en Milieudefensie, binden de strijd aan tegen kerstmis. Om het publiek bewust te maken van de immense milieuvervuiling die kerstmis ieder jaar weer teweegbrengt, voeren zij in december actie tegen kerstbomen, kerstverlichting, extra koopavonden, luxe diners, wenskaarten en dure cadeaus. Ook protesteren de organisaties tegen nieuwjaarsvuurwerk.
Geen kerstboom, kerstster, sierlampje of kaars is in december veilig voor de milieu-activisten. Kerstbomen worden omgehaald, feestverlichting onklaar gemaakt, koopavonden onmogelijk gemaakt door winkelblokkades en kerstkaarten onderschept en gerecycled. Exquise maaltijden thuis en in restaurants worden verstoord.  Vuurwerk wordt vermengd met nepvuurwerk dat niet afgaat, zodat na een paar keer vergeefs aansteken de lol er snel afgaat.
"Menig winkelier maakt 30 tot 50 procent van zijn jaaromzet in december," zegt Ad van den Biggelaar van de Stichting Natuur en Milieu. "Bedenk eens wat het voor het milieu betekent als er in december net zoveel geconsumeerd zou worden als in andere maanden. Bedenk hoeveel ruimte de kweek van kerstbomen kost en wat een verspilling het is de bomen na twee of drie weken weg te gooien. Bedenk hoeveel wild en gevogelte sneuvelt voor overdadige kerstmaaltijden, hoeveel energie opgaat aan al die extra verlichting. Kerstmis is een ramp voor het milieu!"
"Onze gezamenlijke kerstactie is onderdeel van een totale herbezinning bij de milieubeweging," zegt een woordvoerder van Greenpeace Nederland. "De milieubeweging heeft voor het nieuwe millennium een lijst van goede voornemens opgesteld. Maakte Greenpeace zich tot dusver druk over genetisch gemanipuleerde maïs en soja, waddengas, de kwaliteit van menselijk sperma en de Brent Spar, voortaan richten we ons op zaken waar het milieu werkelijk beter van wordt. In het millennium willen we geen leugens meer, geen gegoochel met cijfers, geen angstvisioenen en doemscenario's, maar reële, betrouwbare informatie. We beëindigen onze acties tegen gaswinning in de Waddenzee, want stoppen met kerstmis bespaart zoveel energie, dat niemand dat gas ooit nog nodig heeft. Verder gaan we ons sterk maken voor het optimaal benutten van de kansen en voordelen van genetische manipulatie voor het milieu."
Een ander signaal van herbezinning en goede voornemens is het weglopen van de milieubeweging uit het TOPS-overleg over Schiphol. "Dat gezeur over geluidsnormen, alternatieve banenstelsels en luchthavens in zee heeft geen zin," zegt Wijnand Duyvendak van Milieudefensie. "Dat vliegtuigen stinken en lawaai maken is niet de kern van het probleem. Daarom geen  klimpartijen meer op vliegtuigruggen en geen bezettingen van startbanen. Het echte probleem zijn de voetbalfans die naar EK-, WK- en Champion's League wedstrijden vliegen, de Olympische Spelen, internationale beurzen in de RAI en de Jaarbeurs, buitenlandse tournees van het Concertgebouworkest, Prince en The Rolling Stones, buitenlandse staats- en familiebezoeken, vakanties, internationale conferenties, tentoonstellingen met werk van Van Gogh, Rembrandt en Vermeer, en, inderdaad, kerstmis. Zodra dat allemaal ophoudt, dan krimpt Schiphol vanzelf in."
Ook GroenLinks herbezint. Femke Halsema, fractievoorzitster in de Tweede Kamer, pleit in haar Machiavelli lezing voor het minder gretig inschakelen van adviesbureaus door de overheid: "GroenLinks wil daar ook zelf een bijdrage aan leveren. Vroeger zei GroenLinks: als niet zeker is of wat wij niet willen, onschadelijk is voor het milieu, dan moet dat onderzocht worden. Als het vervolgens niet schadelijk bleek, dan zei GroenLinks: nogmaals onderzoeken. Als het resultaat dan nóg was: niet schadelijk voor het milieu, dan vroegen wij opnieuw om nadere bestudering, enzovoorts, enzovoorts. Vanaf nu legt GroenLinks zich bij de uitkomsten van onderzoek neer. Als wetenschappers na gedegen studie vaststellen dat door gaswinning de Waddenzee niet wegzakt, dan gaan wij in de Tweede Kamer niet meer dwarsliggen. Want ook dát is verspilling van energie."

steven

Flauwe moppen
De Kerstman staat bij de bushalte als iemand aan hem vraagt: "Meneer, heeft u een windje gelaten?"
Antwoord: "Ja, natuurlijk, dacht u dat ik altijd zo stonk?"
Wat vind je wel in december, maar niet in de andere maanden van het jaar? De letter d

Man tot echtgenote: "Wat wil je voor Kerstmis?"
Zij: "Een echtscheiding!"
Hij: "Heb je niet iets goedkopers? "

De Kerstman en Sinterklaas zitten gezamenlijk aan de bar. Zegt Sinterklaas tegen de Kerstman: "Doe mij eens een biertje."
Waarop de Kerstman zegt: "Ik ben Sinterklaas niet!"

De meester geeft natuurkundeles. "Bij hitte zet iets uit, maar bij kou krimpt iets in. Wie kan daar een goed voorbeeld van  geven?"
Mark: "De zomervakantie duurt zes weken, maar de kerstvakantie duurt maar veertien dagen, meester!"

Een man wordt beschuldigd van diefstal en moet voor de rechter komen. Rechter: "Hoe komt u aan al die nieuwe kerstspullen?"
Verdachte: "Ik heb heel vroeg kerstinkopen gedaan, edelachtbare!"
Rechter: "Hoe vroeg dan?"
Verdachte: "Een uur voordat de winkel openging!"

De Kerstman loopt een postkantoor binnen en vraagt om een postzegel van 78 eurocent. "O ja," zegt hij tegen de verkoper, "wilt u het prijsje er af halen? Het is namelijk een kadootje."

Een gewone vlieg vraagt aan een 1-dags-vlieg: "Kom je morgen ook kerst bij mij vieren?"

Wat is het mooiste werk?
Vuurwerk.