Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Wedstrijdprogramma Eredivisie Live

Gestart door gjk, 26 februari 2010, 20:57:23

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Na een voetbalweekeinde waar de koploper sinds lange tijd weer eens punten liet liggen, is het tijd voor speelronde 25. PSV neemt het in eigen huis op tegen hekkensluiter RKC, in Amsterdam staat het beladen duel Ajax-FC Utrecht op het programma en Feyenoord gaat op bezoek in de altijd lastige Euroborg.

ADO Den Haag – Roda JC (vrijdag 20.45 uur, kanaal 1)
ADO Den Haag veroverde vorig weekeinde in de slotfase een punt op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Trainer Raymond Atteveld en spits Andres Oper hebben beiden een verleden bij tegenstander Roda JC.

De bezoekers uit Kerkrade hielden ook een goed gevoel over aan de afgelopen speelronde. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven won in eigen huis met 2-1 van Heracles Almelo. Uitwedstrijden verlopen moeizamer: Roda verloor de laatste drie duels buiten huis.

Samenvatting Roda JC-ADO Den Haag


sc Heerenveen – Heracles Almelo (zaterdag 18.45 uur, kanaal 1)
Sc Heerenveen zoekt tegen de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, eerder actief in Heerenveen, revanche voor de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen. Bovendien wisten de Friezen de laatste vier duels (uit en thuis) niet te winnen van Heracles.

Heracles Almelo verrast dit seizoen en staat op een keurige zevende plaats. Desalniettemin draait het de laatste weken wat minder en keerden de Tukkers vorig weekeinde puntloos terug van de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Samenvatting Heracles Almelo-sc Heerenveen


Vitesse – AZ (zaterdag 19.45 uur, kanaal 2)
Vitesse kwam de afgelopen speelronde tegen Ajax wel erg matig voor de dag en ging met 4-0 ten onder. De score had gemakkelijk veel hoger kunnen uitvallen. De Arnhemmers verloren de laatste drie duels en wachten al vijf wedstrijden op een overwinning.

AZ is hard op zoek naar punten om een plek bij de eerste vier te bemachtigen, die recht geeft op Europees voetbal. Daarvoor moet het minimaal acht punten inlopen op Feyenoord. Een taaie klus voor de mannen van Dick Advocaat, die vorige week een 3-1 voorsprong bij VVV verspeelden (3-3).

Samenvatting AZ-Vitesse


Willem II – VVV-Venlo (zaterdag 20.45 uur, kanaal 1)
Willem II verloor vorig weekeinde de eerste wedstrijd onder interim-trainer Mark Schenning. Met een opgeheven hoofd, want de Tricolores hadden meer verdiend dan de 1-0 nederlaag bij FC Twente.

VVV is vooral sterk in eigen huis. Vorig weekeinde werd er nog op spectaculaire wijze gelijkgespeeld met AZ. De club heeft het buiten De Koel echter moeilijk: de Limburgers zijn de enigen die dit seizoen nog geen uitwedstrijd wisten te winnen.

Samenvatting VVV-Venlo-Willem II


Ajax - FC Utrecht (zaterdag 12.30 uur, kanaal 1)
Ajax-FC Utrecht is altijd een beladen duel. Eerder dit seizoen won Utrecht in eigen huis met 2-0 van de Amsterdammers, dankzij doelpunten van Jacob Mulenga en Jan Wuytens.

In de ArenA zal het waarschijnlijk zo gemakkelijk niet gaan. Ajax won de laatste tien thuisduels en is in eigen huis al negentien wedstrijden ongeslagen. Bovendien wist Utrecht in de geschiedenis alleen in 1998 en 2006 met drie punten te vertrekken uit Amsterdam.

Samenvatting FC Utrecht-Ajax


FC Groningen - Feyenoord (zondag 14.30 uur, kanaal 1)
Afgaand op de statistieken ziet het er goed uit voor FC Groningen. De club is al vier thuiswedstrijden tegen Feyenoord ongeslagen en won daarvan de laatste drie ontmoetingen. Bovendien verloor de ploeg van Ron Jans de laatste zes duels in eigen huis niet.

Feyenoord zal zijn uiterste best doen om de Noorderlingen net als eerder dit seizoen (3-1) te verslaan. De ploeg van Mario Been wil zich revancheren voor het teleurstellende gelijkspel van vorig weekeinde tegen ADO Den Haag, toen in de slotfase een voorsprong werd verspeeld (2-2).

Samenvatting Feyenoord-FC Groningen


PSV – RKC Waalwijk (zondag 14.30 uur, kanaal 2)
De koploper ontvangt in eigen huis de hekkensluiter. Dat zou normaal gesproken geen probleem moeten opleveren. Maar Rydell Poepon zorgde er vorige week in de blessuretijd voor dat PSV slechts een punt overhield aan het uitduel met Sparta.

RKC verloor de laatste zes duels en dat is de langstlopende verliesreeks van dit moment in de Eredivisie. De Waalwijkers staan na 24 competitieduels al op 20 nederlagen en dat is een record in de Eredivisiehistorie.

Samenvatting RKC Waalwijk-PSV


FC Twente – NEC (zondag 14.30 uur, kanaal 3)
FC Twente kwam vorig weekeinde goed weg toen in eigen huis met 1-0 van Willem II werd gewonnen. De Tukkers verloren dit seizoen nog maar één wedstrijd en evenaarden door de winst op Willem II een clubrecord: 25 ongeslagen Eredivisieduels op rij.

NEC was tot vorig weekeinde één van de best presterende ploegen van de Eredivisie. In de afgelopen speelronde verloren de Nijmegenaren in eigen huis echter te simpel met 2-0 van FC Groningen.

Samenvatting NEC-FC Twente


Sparta Rotterdam – NAC Breda (zondag 14.30 uur, kanaal 4)
Sparta staat dicht bij de gevarenzone, maar veroverde afgelopen weekeinde een knap punt tegen koploper PSV. Misschien had er zelfs wel meer in gezeten. Tegen NAC ging het in Het Kasteel vorig seizoen erg goed: Sparta trakteerde de Bredase opponent op een 4-0 oorwassing.

Een ouderwets 'avondje NAC' eindigde vorige week in een teleurstelling. Na en vroege rode kaart voor NAC-aanvaller Anthony Lurling eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de bezoekers uit Utrecht.

Samenvatting NAC Breda-Sparta Rotterdam