Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

PSV naar zeldzame nederlaag

Gestart door gjk, 7 maart 2010, 12:04:03

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


PSV heeft voor het eerst sinds maart 2009 een wedstrijd in de eredivisie verloren. NAC Breda versloeg de kampioenskandidaat evenals vorig jaar op eigen veld, 2-1. Voor PSV is het verlies een slecht begin van een mogelijk beslissende periode. Volgende week wacht Ajax in Amsterdam, dan komt FC Twente op bezoek in Eindhoven.


De wedstrijd begon al in mineur voor PSV. Na een kwartier viel Danny Koevermans geblesseerd uit. Bij een ogenschijnlijk onschuldige valpartij in het strafschopgebied greep de aanvaller onmiddellijk naar zijn bovenbeen. Problemen met de hamstrings hielden Koevermans eerder dit seizoen een maand of twee langs de kant.

Ola Toivonen, nota bene de Eindhovense topschutter, viel in. Toch beginnen de problemen zich voor trainer Fred Rutten op te stapelen. Veel alternatieven voor de positie van centrale aanvaller heeft hij niet meer. Vlak na de winterstop werd Jonathan Reis ontslagen. De afgelopen week vertrok Danko Lazovic naar Rusland. De rechtsbuiten is van origine midvoor.

Aanvankelijk leek de tegenvaller voor PSV in Breda niet voor directe problemen te zorgen. Drie minuten na het vertrek van Koevermans scoorde Orlando Engelaar 1-0. De middenvelder kon ongehinderd opkomen en passeerde met een bekeken schot Jelle ten Rouwelaar in het Bredase doel.

NAC leek zich gemakkelijk bij de zaken neer te leggen en kreeg aanvankelijk geen kans. De eerste deed zich voor in de 35e minuut en leidde meteen tot de gelijkmaker. Donny Gorter was aan de beurt om zo maar richting doel te mogen lopen. Hij verscheen na een combinatie met Edwin de Graaf alleen voor keeper Andreas Isaksson. In die situatie bleef hij koelbloedig, 1-1.

Na de hervatting kwamen toch weer de kansen voor PSV. Eerst was er een aardige vrije trap van Balazs Dzsudzsak, gestopt door Ten Rouwelaar. Vervolgens stuitte ook Nordin Amrabat met een goed schot op de doelman van Breda. Daarna redde Ten Rouwelaar zeer bekwaam, bij een inzet van Engelaar. Aan die kans was een fraaie individuele actie van Amrabat vooraf gegaan.

PSV miste de mogelijkheden en NAC profiteerde. Robbert Schilder werd de diepte ingestuurd en kreeg vrij spel nadat PSV's laatste verdediger Dirk Marcellis struikelde, 2-1.