Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

'Zespuntenduel' in Den Haag eindigt gelijk

Gestart door gjk, 7 maart 2010, 12:05:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


ADO Den Haag en Vitesse zijn zaterdag in het 'zespuntenduel' in de degradatiegevaarlijke zone van de eredivisie niet veel opgeschoten. De eindstand was 1-1. Met elk een punt erbij bleven zij desondanks zestiende en vijftiende in de stand.


ADO startte energiek en overspeelde Vitesse met snelle aanvallen over de rechtervleugel. Jens Toornstra trapte over en zag een tweede schot door Piet Velthuizen worden gestopt. In de 10e minuut passeerde Timothy Derijck Velthuizen met een kopbal op een hoekschop van Wesley Verhoek. Nicky Hofs trapte de bal van de doellijn.

Beide ploegen hielden het speelveld met terugtrekkende bewegingen klein. ADO was na het openingskwartier nauwelijks nog gevaarlijk. Vitesse de eerste helft helemaal niet. Tot in de 42e minuut Santi Kolk met een vrije trap tegen de lat schoot. Paul Verhaegh kopte de rebound over het doel. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het duel had dringend behoefte aan een doelpunt. Dat kwam er plotseling in de 57e minuut. Kolk bediende Lasse Nilsson in de diepte. De Zweed haalde verwoestend uit en liet Robert Zwinkels kansloos, 0-1. De wedstrijd was gelijk attractiever. ADO ging vol op de aanval spelen. Met succes. In de 66e minuut werd het gelijk door een kopbal van verdediger Christian Kum. ADO viel daarna het meest aan. Veel gevaar school er niet in de aanvallen.

Vitesse had het meest aan de 1-1. De Arnhemse ploeg was bang geweest om te verliezen in Den Haag. ADO liep alleen een puntje uit op nummer 17 Willem II.