Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Mataz helpt FC Groningen langs matig VVV

Gestart door gjk, 7 maart 2010, 20:35:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


FC Groningen was zondag met 1-0 te sterk voor VVV. Tim Matavz maakte de enige treffer in een matig duel, dat uiteindelijk wel terecht in een zege voor de thuisclub eindigde.


De eerste helft kende maar weinig aantrekkelijke momenten. De eerste kwam op naam van Michael Uchebo, de Nigeriaanse spits van VVV. Opstomend met de bal aan de voet stond hij zomaar vrij voor doelman Brian van Loo. De aanvaller leek daar zelf door verrast en leverde de bal zomaar in bij de vervanger van de geblesseerde Luciano.

Uchebo, die de plek van de geschorste clubtopscorer Sandro Calabro innam, kreeg halverwege de eerste helft opnieuw een grote kans. Andreas Granqvist gleed in het centrum weg toen hij de Nigeriaan probeerde af te stoppen, waarna Uchebo vrije doortocht had. Ook ditmaal was de kans niet aan de spits besteed. Hij schoot de bal hoog en wild over. Verder bleef VVV ver van het Groningse doel.

FC Groningen was niet beter. Matavz loerde op zijn kans, maar de Sloveen kwam zelden in stelling. Slechts een keer kwam de spits los van zijn opponent, maar VVV-keeper Kevin Begois was paraat om zijn schot te keren. Dat deed Begois ook bij een uithaal van Daley Blind.

FC Groningen kwam het beste uit de kleedkamer en leek via Matavz de wedstrijd open te breken. Scheidsrechter Jan Wegereef keurde zijn treffer echter af wegens buitenspel. In de minuten die volgden kregen Goran Lovre, opnieuw Matavz en Blind mogelijkheden, maar het bleef doelpuntloos. VVV was door het uitvallen van Uchebo machteloos voorin.

Grootste opwinding ontstond toen Granqvist bij een counter mee opkwam en binnen het Venlose strafschopgebied naar de grond werd geduwd door oud-ploeggenoot Gonzalo Garcia. De Euroborg schreeuwde om een strafschop, maar omdat de bal uiteindelijk nog bij Matavz kwam, liet Wegereef doorspelen. De Sloveen faalde echter opnieuw.

De op dat moment verdiende voorsprong voor Groningen kwam er toch. Blind zette voor, Morten Nordstrand zette slim het hoofd tegen de bal. Begois kon die inzet nog keren, maar de rebound die hij weggaf was een prooi voor Matavz. Pas in blessuretijd werd VVV nog eens gevaarlijk, maar Ferry de Regt's inzet werd van de lijn gehaald.