Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

FC Utrecht weet wel te winnen in Venlo

Gestart door gjk, 14 maart 2010, 13:16:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


FC Utrecht is na Ajax pas de tweede ploeg die dit seizoen in Venlo van VVV weet te winnen. De Domstedelingen waren zaterdagavond in De Koel met 1-0 te sterk voor een gehavende Venlose ploeg.


Jacob Lensky bracht met zijn winnende treffer FC Utrecht weer een stap dichter bij de play-offs in de eredivisie. Voor VVV nemen de zorgen in de strijd om de nacompetitie te ontlopen toe na de derde nederlaag op rij en het zware programma voor de boeg.

VVV en FC Utrecht verwenden de toeschouwers voor rust niet met veel opwindende momenten. De enige twee Venlose kansen waren voor Ruud Boijmans, die zijn pogingen gepareerd zag door Utrecht-doelman Vorm. Boijmans, derde keus in de Venlose aanval, mocht opdraven omdat de spitsen Sandro Calabro (geschorst) en Michael Uchebo (blessure) ontbraken. VVV kon ook geen beroep doen op Ken Leemans (geschorst) en de geblesseerde Frank van Kouwen. Eenmaal veerde de Venlose aanhang op, maar arbiter Richard Liesveld keurde de rake kopbal van Ahmed Ahahaoui terecht af wegens duwen.

Ook FC Utrecht kreeg twee mogelijkheden, maar Jacob Mulenga (op de voeten van doelman Kevin Begois) en Ricky van Wolfswinkel (schot voorlangs) faalden in de afwerking. De uitblinkende Begois hield zijn ploeg ook na de hervatting overeind. De Belg redde knap op een schot van Mulenga en reageerde met een schitterende reflex op een inzet van Van Wolfswinkel, die dacht de bal eenvoudig in het Venlose doel te kunnen lopen.

Twintig minuten voor tijd was Begois echter kansloos op de schuiver van Jacob Lensky, die een snel uitgevoerde aanval bekwaam afrondde: 0-1. De treffer doofde het vuur in het Venlose spel, dat door wisselingen alleen maar zwakker werd. FC Utrecht verzuimde om in de slotfase de score op te voeren, mede door goed werk van VVV-keeper Begois.