Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

'Gouden' trio helpt Heracles langs NAC

Gestart door gjk, 20 maart 2010, 22:14:40

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion een overtuigende zege geboekt op NAC Breda. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was met 3-0 te sterk voor de bezoekers, die geen grip konden krijgen op het 'gouden' trio van Heracles. Bas Dost, Willie Overtoom en Everton maakten de doelpunten voor Heracles.


De drie aanvallers in het elftal van Verbeek zijn het hele seizoen al van grote waarde voor Heracles. Dost, Overtoom en Everton zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de doelpuntenproductie van de ploeg uit Almelo, die in de slotfase van het seizoen nog steeds volop meedoet in de strijd om de vijfde plaats. Die plek geeft aan het einde van het jaar zo goed als zeker recht op deelname aan de Europa League.

NAC-trainer Robert Maaskant zei voorafgaand aan de wedstrijd Heracles te benaderen als een topclub. Zijn manschappen leken echter niet doordrongen van die boodschap. Maaskant zag zijn elftal namelijk ontluisterend slap beginnen aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond Heracles al met 2-0 voor door treffers van Dost en Overtoom.

Spits Dost tikte de bal bij de tweede paal binnen op aangeven van Overtoom. Het betekende zijn twaalfde treffer van het seizoen. Even later was het Overtoom zelf die alle ruimte kreeg om de bal van net buiten het strafschopgebied achter NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar te schieten. De aanvallende middenvelder is met acht doelpunten bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière.

NAC speelde vanaf dat moment al een verloren wedstrijd. Het elftal van Maaskant kreeg bovendien de hoon van de eigen supporters over zich. ,,We krijgen voetballes'', zongen de uit Breda meegereisde supporters. NAC probeerde nog wel wat druk te zetten op het doel van Heracles, maar de ploeg kwam niet verder dan wat kansjes voor Edwin de Graaf en Joonas Kolkka.

Een kwartier na rust liet Everton de Heracles-fans nogmaals juichen. De Braziliaanse spits kopte de bal uit een hoekschop van Marko Vejinovic achter Ten Rouwelaar: 3-0. Vejinovic raakte in de slotfase uit een vrije trap nog de lat.