Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

FC Twente slaat aanval PSV af

Gestart door gjk, 20 maart 2010, 22:15:33

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


FC Twente blijft voorlopig koploper van de eredivisie. In Eindhoven sloeg de Enschedese brigade zaterdagavond een aanval van PSV af. Na de 1-1 blijft de voorsprong van de lijstaanvoerder op de Brabanders vijf punten.


FC Twente mocht niet klagen over de 0-0 halverwege. De club uit het oosten liet vrij weinig zien. PSV had vanaf het begin een overwicht, maar schiep zich geen uitgesproken kansen. Als het echt dreigend werd was daar bovendien altijd nog de Braziliaanse reus Douglas in het hart van de Enschedese defensie.

Twee schoten van Balazs Dzsudzsak vielen er aan Eindhovense kant te noteren. Beide keren greep Sander Boschker in het Twentse doel goed in. Vlak voor rust leek Stanislav Manolev een vrije doortocht te krijgen. Op het laatste moment gooide Douglas zich tussen de Bulgaar en het doel.

Aan de andere kant gebeurde aanmerkelijk minder. Na een kwartier was er een schot van Ronnie Stam, aan Brabantse kant onschadelijk gemaakt door Andreas Isaksson. Kenneth Perez, oud-PSV'er, schoot een vrije trap op een aardige plek over. Verder was FC Twente vooral voorzichtig, koos het voor de breedte in plaats van de diepte.

Twee achtereenvolgende nederlagen hadden PSV ook niet doen winnen aan doortastendheid. Van een overtuigend offensief was geen sprake. Daar kwam bij dat trainer Fred Rutten noodgedwongen veranderingen moest aanbrengen, door de schorsingen van Ibrahim Afellay en Erik Pieters. Verder koos hij er voor Nordin Amrabat buiten het elftal te laten. Otman Bakkal vulde de aanvallende positie aan de rechterkant in.

De Twentse vleugelverdediger Dwight Tiendalli had het lastig met PSV's nieuwe invulling van de rechterzone. Al vrij snel kreeg hij de gele kaart. Na nog een overtreding, mild beoordeeld door arbiter Pieter Vink, greep coach Steve McClaren in. Tiendalli ging al in de 37e minuut naar de kant, Nicky Kuiper kwam op zijn plek te staan.

Kort na de hervatting sloeg PSV uitgerekend via de rechterflank toe. Opnieuw brak de back Manolev door, in vrije positie kon hij aanleggen voor een voorzet op maat. Danny Koevermans, de spits, kopte feilloos de bal achter Boschker, 1-0. Kort er voor al had FC Twente een waarschuwing gekregen, bij een schot van Simons dat net naast ging.

Daarna ging FC Twente wat meer aan voetballen denken. Theo Janssen en Perez hadden een mogelijkheid, maar zagen hun schoten geblokt. Stam schoot net over. Het offensief leidde in de 73e minuut tot de gelijkmaker. Blaise N'Kufo, na een blessure terug in de basis, scoorde. De prachtige inleiding kwam van de voet van Bryan Ruiz.

Iwan

Prima stand, AjaX gaat morgen even dik winnen van RKC en gaat dan PSV voorbij.   :hd:
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."