Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

FC Utrecht veel te sterk voor Willem II

Gestart door gjk, 20 maart 2010, 22:16:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


FC Utrecht had zaterdag in Tilburg totaal geen medelijden met degradatiekandidaat Willem II. De subtopper van de eredivisie zegevierde met 3-0 in een wedstrijd waarvan de uitslag hoger had kunnen uitvallen. Utrecht blijft aanspraak maken op de play-offs voor een plaats in de Europa League met 45 punten uit 28 duels. Willem II bleef met 23 punten op een nacompetitieplaats staan.


Het duel was al in de 58e minuut beslist toen Alje Schut 0-3 inkopte uit een hoekschop van Nana Asare. Utrecht was een uur de beste ploeg geweest en benutte drie van de vele kansen. Bij rust stond het 0-1. In de 13e minuut schoot Jacob Mulenga die binnen nadat hij Bart Biemans uitspeelde bij een uitglijder van doelman Maikel Aerts. Het veldspel van Ton du Chatiniers formatie was veel efficiënter dan dat van de thuisclub dat grossierde in foutieve passes.

Utrecht was vooral gevaarlijk door uitblinker Dries Mertens. De kleine Belg was dicht bij treffers met vervaarlijke afstandsschoten. Bij Willem II moest het vooral komen van Mitchell Donald, de verdedigende middenvelder. De huurling van Ajax schoot van afstand echter steeds naast. Willem II kwam goed terug uit de kleedkamer. Said Boutahar zag in de 47e minuut een kopbal gestopt door Michel Vorm die even later een kogel van Donald tot corner verwerkte. Utrecht hoefde na de 52e minuut echter niet meer bang te zijn toen Jan Wuytens 0-2 maakte. Na de 0-3 van Schut in de 58e minuut konden de Utrechters op hun gemak naar het eindsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis voetballen.