Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Plichtmatige zege AZ op Het Kasteel

Gestart door gjk, 21 maart 2010, 18:18:33

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


AZ heeft zondag op Het Kasteel een plichtmatige zege op Sparta geboekt. David Mendes da Silva maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt: 0-1. De onttroonde landskampioen nestelde zich daarmee weer op de begeerde vijfde plaats, met twee punten voorsprong op Heracles. De Almeloërs komen volgende week op bezoek in Alkmaar.


AZ liep op Het Kasteel wel personele schade op. Doelman Sergio Romero moest al na een kwartier spelen met een van pijn vertrokken gezicht het veld verlaten. De Argentijnse keeper was ongelukkig neergekomen nadat hij de bal boven het hoofd van Ayodele Adeleye uit de lucht had geplukt. Romero bleef een paar minuten aangeslagen op de grond liggen, probeerde het vervolgens nog wel even, maar liet zich al snel vervangen door Joey Didulica.

Dat betekende alweer de derde verandering in het elftal dat trainer Dick Advocaat in gedachten had voor de confrontatie met Sparta. De Hagenaar moest kort voor de wedstrijd noodgedwongen al twee wijzigingen doorvoeren, omdat Rasmus Elm (buikgriep) en Stijn Schaars (rugkwetsuur) niet fit bleken te zijn. Moussa Dembélé en Kew Jaliens mochten daardoor toch beginnen. Dembélé leerde in Rotterdam wel dat hij in de pikorde voorlopig is voorbijgestreefd door Jeremain Lens, want die kreeg van Advocaat de voorkeur op de plek van de Belgische aanvaller.

Het optreden van rechtsback Jaliens duurde slechts één helft. De meest ervaren speler van AZ is onder Advocaat niet meer zeker van een basisplaats en kon zijn trainer zondag ook niet overtuigen. Jaliens kreeg geel voor een domme overtreding op Edouard Duplan, waardoor hij tegen Heracles geschorst is. Advocaat wisselde de verdediger in de rust voor Brett Holman.

De Alkmaarders waren nog wel goed begonnen aan de wedstrijd. Mendes da Silva tikte de bal in de vierde minuut in het doel nadat Sparta-doelman Aleksander Seliga een kopbal van Mounir El Hamdaoui niet onder controle had gekregen (0-1). Het uitvallen van Romero leek echter behoorlijk indruk te maken op zijn ploeggenoten, want AZ kwam in het verloop van de eerste helft nauwelijks meer tot geslaagde aanvallen.

Met Holman als vervanger van Jaliens zette AZ na rust wat meer druk naar voren. Dat resulteerde in wat mogelijkheden voor El Hamdaoui, die de scherpte van de voorbije weken miste. Sparta liet pas in de slotfase in aanvallend opzicht gelden. Didulica hield echter redelijk eenvoudig zijn doel schoon.