Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Vroeg doelpunt brengt FC Groningen zege

Gestart door gjk, 21 maart 2010, 18:20:37

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gjk


Een vroeg doelpunt van Oluwafemi Ajilore bleek zondag voldoende voor FC Groningen om Roda JC te verslaan (1-0). De Nigeriaan kopte binnen twee minuten raak uit een hoekschop. Na rust trof hij nog een keer de paal in een matig duel, waarin slechts zelden iets gebeurde voor beide goals.


FC Groningen startte dankzij Ajilore flitsend: de eerste aanval leverde direct een corner op en daaruit was het onmiddelijk raak. Ajilore, een week eerder tegen NAC Breda ook al goed voor twee treffers, kon ongehinderd binnen koppen. Groningen bleef daarna drukken, mocht de ene na de andere corner nemen, maar kwam goed weg toen Boldiszár Bodor uit een counter namens Roda JC rakelings voorlangs schoot.

Daarna zakte de thuisclub ver weg, speelde enorm slordig met veel balverlies. Roda kreeg meer grip op het duel. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Doelman Brian van Loo, de vervanger van de geblesseerde Luciano, moest optreden toen Mads Junker (negen goals) voor zijn doel opdook, maar veel te slap inschoot. Kort daarop kreeg Jan-Paul Saeijs een kopkans, maar Van Loo had ook met die poging weinig moeite.

Groningen werd, op de geheel vernieuwde grasmat, nog eenmaal gevaarlijk voor rust. Tim Matavz troefde Arnold Kruiswijk (ex-FC Groningen) af, maar stuitte op de goed uitgekomen Przemyslaw Tyton.

In de tweede helft leek Groningen weer snel te gaan scoren. Tyton zag geen kans een zacht maar zuiver schot van Ajilore te pareren, maar de paal bracht redding. De rebound was daarna voor Leandro Bacuna, maar die miste voor open doel hopeloos.

De enige echte kans die daarna nog voor een van beide doelen viel te noteren, was een schot van Bodor in het zijnet. De Hongaar kreeg de bal mee van Junker, na een goede actie van Laurent Delorge. Willem Janssen probeerde het daarna nog een keer van afstand, maar Van Loo kreeg er een hand tegenaan. Roda bleef drukken, verdiende op basis daarvan misschien een punt, maar kreeg het niet.

Door de zege heeft FC Groningen plaats acht, goed voor een plaats in de play-offs om een ticket voor de Europa League, steviger in handen. Het gat met NAC Breda is nu vijf punten.

gjk

Het was inderdaad echt een matige wedstrijd, voor de Groningen aanhang viel er weinig te beleven helaas, maar wel weer 3 belangrijke puntjes! :tU: