Poll
Vraag:
Hoe eet jij je vlees?
Optie 1: Bleu: geschroeid
stemmen: 0
Optie 2: Saignant: rood in de kern
stemmen: 2
Optie 3: A point: mals doorgebakken
stemmen: 1
Optie 4: Bien cuit: goed doorgebakken
stemmen: 1
Optie 5: Anders, namelijk .....
stemmen: 0
(http://www.maitreandre.nl/images/sfeer/gebraden_vlees.jpg)
Dit zijn bakwijzes die gaan over de bereiding van rood vlees.:
Bleu: Dit is het vlees langs beide kanten op een hoog vuur toe schroeien en ervoor zorgen dat de binnenkant nog bloedrood ziet. De kunst bestaat erin om de buitenkanten toe te schroeien en de binnenkant warm te krijgen. Saignant: Het vlees wordt iets langer gebakken, de binnenkant ziet er ook nog rood tot roze uit en het is nog zeer sappig, maar niet meer bloedrood. A point: Het vlees is goed doorbakken en ziet er licht roze tot bruin uit.
Bien cuit: Het vlees is volledig doorbakken en is eerder taai dan mals. Van de roze kleur is geen sprake meer.
Hoe eet jij, het liefste, je vlees??
zie ook: Eet je vlees? (http://www.iwaanidee.nl/forum/index.php?topic=1133.0) |
Ik heb voor Saignant gekozen. :koken:
Lastig hoor, het ligt er helemaal aan wat voor soort vlees.
Veel vlees eet ik tussen A Point en Bien Cuit in, maar dan is het beslist niet taai, eerder heel zacht. Bij kip doe ik dat ivm veiligheid, bij karbonades ed omdat ik het lekkerder vind als het bijna van het bot valt dan weer het nog zo'n stevige hap is.
Varkenshaas ed eet ik dan A Point.
Biefstuk weer Saignant.
Maar ik eet vooral niet teveel siagnant omdat dat erg ongezond is (althans voor mij).
ik eet elke dag vlees
verschild ook watvoor vlees we eten