Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Hoe eet jij je vlees?

Gestart door Iwan, 7 december 2010, 15:35:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hoe eet jij je vlees?

Bleu: geschroeid
0 (0%)
Saignant: rood in de kern
2 (50%)
A point: mals doorgebakken
1 (25%)
Bien cuit: goed doorgebakken
1 (25%)
Anders, namelijk .....
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 4

Iwan




Dit zijn bakwijzes die gaan over de bereiding van rood vlees.:

Bleu:
Dit is het vlees langs beide kanten op een hoog vuur toe schroeien
en ervoor zorgen dat de binnenkant nog bloedrood ziet.
De kunst bestaat erin om de buitenkanten toe te schroeien
en de binnenkant warm te krijgen.

Saignant:
Het vlees wordt iets langer gebakken, de binnenkant ziet er
ook nog rood tot roze uit en het is nog zeer sappig,
maar niet meer bloedrood.

A point:
Het vlees is goed doorbakken en ziet er licht roze tot bruin uit.

Bien cuit:
Het vlees is volledig doorbakken en is eerder taai dan mals.
Van de roze kleur is geen sprake meer.

Hoe eet jij, het liefste, je vlees??

zie ook: Eet je vlees?
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."

Iwan

Ik heb voor Saignant gekozen.  :koken:
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."

Lejah

Lastig hoor, het ligt er helemaal aan wat voor soort vlees.

Veel vlees eet ik tussen A Point en Bien Cuit in, maar dan is het beslist niet taai, eerder heel zacht. Bij kip doe ik dat ivm veiligheid, bij karbonades ed omdat ik het lekkerder vind als het bijna van het bot valt dan weer het nog zo'n stevige hap is.
Varkenshaas ed eet ik dan A Point.
Biefstuk weer Saignant.
Maar ik eet vooral niet teveel siagnant omdat dat erg ongezond is (althans voor mij).

carola

ik eet elke dag vlees
verschild ook watvoor vlees we eten