Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Feromonen

Gestart door Margje, 9 januari 2012, 11:07:05

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Margje

Wat zijn feromonen?
Mensen en dieren scheiden een stof af om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken. Dit zijn hoog werkzame natuurlijke chemische bestandsdelen dat 'feromonen' wordt genoemd. De functie hiervan is dus de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen tussen mensen en tussen dieren. Ze werken seksueel aantrekkend en stimulerend en werken specifiek in het onderbewustzijn van de mens. Meestal worden ze afgescheiden door de huid of het haar, vliegen door de lucht en hebben pas effect als ze worden geïnhaleerd. Hele kleine hoeveelheden ingeademde feromonen kunnen al een groot effect hebben.

Waar dienen feromonen voor?
Het zijn chemische stoffen die als een soort communicatiemiddel dienen tussen mensen en dieren onder elkaar. Bij dieren is deze stof echter sterker aanwezig. Door het orgaan van Jacobsen kunnen deze feromonen waargenomen worden door dieren. Door dit orgaan worden de feromonen opgevangen en dit zorgt ervoor dat er signalen richting de hersenen gaan, waardoor er tot actie wordt overgegaan. Als gevolg van de evolutie is dit orgaan bij mensen in een sterk onderontwikkelde vorm.

Hoe worden feromonen aangemaakt?
De zweetklieren scheiden en produceren de feromonen bij mensen. Als we zweten scheiden we iedere keer ook een beetje van de feromonen uit waardoor anderen ons aantrekkelijker vinden. We nemen echter vrijwel allemaal dagelijks een douche omdat we niet naar zweet willen ruiken. Daardoor spoel je ook de stoffen weg die je meer aantrekkelijker en sexy maken, onbewust! Naarmate we ouder worden neemt de productie van de feromonen snel af. Het begint na je 20e levensjaar al af te nemen en na je 40e levensjaar produceren we nog maar een fractie van de hoeveelheid die we eerst produceerden. De synthetische feromonen die we nu verkopen maken het mogelijk toch schoon en fris te ruiken, maar toch de aantrekkingskracht hebben van de natuurlijke feromonen.