Wat eten jullie met de kerst? Gourmetten, fonduen, 6-gangendiner of gaan jullie uit eten???
De 29ste gourmetten met vrienden en eerste kerstdag bij mijn zus eten, met mijn moeder, broers en mijn zus en haar gezin.
Ga bij moeke en margje eten en hun vervelen met mijn gezemel *G
1ste kerstdag ga ik gourmetten
Voor de rest weet ik het nog niet
Voor dit jaar nog geen plannen,
dus als iemand mij nog wil uitnodigen. ;D
Ik ga dit jaar (2009) met kerst weer naar mijn moeder, haar vriend, mijn broers en zus
komen ook en ik weet ook dit nog niet precies wat we gaan doen en wat we gaan eten.
De bedoeling is dat we deze kerst eerst bowlen gaan en daarna uit eten, als het nog doorgaat tenminste. ;D
Bij ons is het kerstdiner helemaal afhankelijk of manlief thuis kan eten of moet werken.
Ik houd van een zoveel gangen-menu met Kerst, wel kindvriendelijk, maar toch meer gangen en een beetje nestjes en ook van gourmetten.
Maar ik zie beide niet zo zitten om dat alleen met 3 kinderen te doen.
gourmetten,
ene dag bij me ouders andere dag bij me schoonouders
Wij gaan dit jaar met eerste kerstdag uit eten.
Op 1e Kerstdag maak ik een Kerstdiner:
- meloen met ham
- helder soepje
- hoofdegrecht:
aardappelgratin, wortelballetjes, spruitjes in een "sausje"van kastanjes met ui, stoofpeertjes en lamsbiefstuk
- creme brulee
- luxe koffie met chocola
Op 2e Kerstdag:
gaan we gourmetten
Ik heb vanavond bij het kerstdiner gegeten:
- Salade van meloen, perzik, bleekselderij, walnootjes en gemengde vleessoorten, aangemaakt met een frisse sherry-appeldressing.
- Heldere runderbouillon met een rijk garnituur van fijne wintergroenten, verse tuinkruiden en croutons.
- Gebraden varkenshaas met een vulling van winterse groenten, tuinkruiden en rodewijnsaus.
- IJs en cake
- Koffie met bonbon.
Ik denk dat we dit jaar eten gaan afhalen... zal wel chinees ofzo worden. (al is dat misschien wel een beetje een rare kerstmaaltijd)
1e kerstdag gourmetten
2e dag weet ik nog niet
Hier is het een jaarlijkse traditie om gourmet te doen
Eerste kerstdag was een feest: champignonsoep, zalmsalade met gefrituurde mihoen, kangaroe- en struisvogelbiefstuk met haricoverts in spek en stoofpeer en ijs na.
Tweede kerstdag heb ik gegourmet.