Auteur Topic: Emo  (gelezen 2553 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Celine

  • Gast
Emo
« Gepost op: 2 juli 2007, 20:00:46 »
Ben jij al bekend met het fenomeen 'emo'? Nee? Dan hier een korte uitleg. Sommigen noemen 'emo' een stijl, sommigen vinden dat je emo nu eenmaal 'bent' en niet zomaar 'wordt' en sommigen beschouwen het alleen een tijdelijke trend. Tsja...

Emo begon oorspronkelijk als een muziekgenre, namelijk emocore. Volgens Wikipedia: emocore of emo is een verzamelnaam voor een breed scala aan rockmuziek dat aan het begin van de 21e eeuw erg populair is onder jongeren. Men noemt dit ook wel popcore.Het is rockmuziek die erg veel invloeden uit de lichtere popmuziek kent, en daardoor veel beter draaibaar is op de bekende radiostations en op muziekzenders. Het woord emocore is afkomstig van 'emotional hardcore'. Fall Out Boy en Panic! At The Disco zijn twee populaire bands die in dit genre horen.

Daarna begon de kledingstijl 'emo' te groeien, oftewel de kleding die veel emo-aanhangers droegen. Ook door veel trendy websites en hippe magazines werd dit opgepakt en als 'hip' bestempeld. Het hokje 'emo' was geboren, en ze somden de meestvoorkomende kenmerken van de stijl op:

- Beetje baggy of superskinny jeans
- Sneakers of All Stars
- Vintage (sport)vestje
- Een piercing in bv. je lip of kin
- Een nerdy bril (à la Viktor & Rolf)
- Soms een haarbandje
- En de belangrijkste: het emo-kapsel.

Het emo-kapsel werd al snel populair, ook bij veel mensen die helemaal niet naar emo muziek luisterden! Deze haircut bestaat meestal uit een lange lok voor je gezicht, vaak een beetje 'vastgeplakt'. Het haar is a-symmetrisch geknipt, met veel laagjes en lengteverschil. Meestal zijn de haren zwart of heel donkerbruin en steil.

wat vind jij van deze style??
Hallo Gast! Reacties in dit topic zijn verborgen voor gasten. Er zijn 10 reacties verborgen voor jou. Registreer of login om alle reacties op dit topic te kunnen lezen.