Auteur Topic: Overvallen  (gelezen 1439 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Linda2009

 • Respected Member
 • **
 • vind ik leuk!
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 0
 • Berichten: 225
 • Locatie: eu
 • Geslacht: Vrouw
 • the earth doesn't belong to us we belong to the ea
  • LindaOlsthoorn
  • Mijn Blog website
Overvallen
« Gepost op: 13 september 2011, 20:27:52 »
Lieve mede forum gebruikers....

Afgelopen zaterdag, 10 september,  zal voor mij vanaf nu altijd een moeilijke dag blijven....

Ik ben namelijk overvallen in de winkel waar ik werk.

Ik was die dag degene die de leiding had, dus dat hield ook in dat ik de winkel zou moeten openen en zou moeten sluiten... Ook dus de kassa's opmaken evenals de kluis. Ik had dit al veel vaker gedaan ( kruidvat systeem is gelijk aan prijsmepper systeem), dus dat was allemaal geen probleem.

Bij aankomst bij de winkel was er nog geen andere collega, dus ik liep even door naar de achterkant van de winkel waar een kast hangt waar ontwikkelde foto's ingedaan worden.
Toen ik weer voor de winkel stond kwam er een collega aanlopen. Ik noem hem even simpelweg A.  Samen zijn we naar binnen gegaan ( alleen is niet toegestaan).

Op kantoor heb ik de kluis aangezet die met een tijdsklok van 10 minuten werkt.  Daarna heb ik de kassa lades gepakt en deze hebben we allebei geteld. Elke een kassa.   Toen de kluis met tijdsklok afging heb ik de code ingetoetst, maar 1 cijfer niet hard genoeg waardoor de code niet geaccepteerd werd. Dus, de kluis nog n keer aangezet.
ondertussen was collega B ook aangekomen bij de winkel. Collega A heeft B binnen gelaten en hierdoor is waarschijnlijk de deur niet goed in het slot gevallen waardoor de overvaller binnen kon komen.  Ik heb aan B gevraagd of hij alvast beginnen wou met het aanvullen par spullen wat op een kar stond. Dus hij ging de winkel in.   A Bleef bij mij op kantoor.

Toen ik van 1 kassa het papiergeld geteld had en nog in me hand had hoorde ik bij de kantoor deur ineens een harde schreeuw en ineens  was daar de arm om mijn keel en hoorde ik iemand roepen: GELD GELD! DIT IS EEN OVERVAL.  Ik dacht dat collega B een grap maakte en zij voor de grap, zonder op of om te kijken: Nee, krijg je niet.
De overvaller pakt met zijn rechterhand mijn rechter schouder en gooit me zo van de stoel op de grond.   

Toen dacht ik: Oke, dit is geen grap.   Dus ik zeg: Hier hier heb je t geld en ik steek mn arm in de lucht. ( had het geld nog steeds vast ).  Terwjil ik mijn arm in de lucht doe stompt hij met zijn vuist in mijn gezicht en door deze klap klapt mijn hoofd op de grond.  Dit was het enige moment dat ik hem heb gezien. helaas en gelukkig in een flits.   Resultaat: Tand door de lip, een dikke bult op mijn hoofd en de hele dag knallende koppijn.  Daarna beveelt de overvaller dat ik op mijn buik moet gaan liggen en niks mag zien. ik doe dit en sluit mijn ogen.

Collega B doet niet wat de overvaller zegt waardoor de overvaller bij mij weggaat. Ik hoor m roepen:  Ga liggen ik heb een mes en steek je neer.
Ik zeg tegen B: Doe wat hij zegt, ga op je buik liggen. Laat hem alles maar meenemen.

B gaat ook liggen en de overvaller neemt al t papiergeld mee en de paar rolletjes geld wat nog in de kluis lag...
Daarna is de overvaller ervandoor gegaan.


Ik heb gelijk 112 gebeld en ben toen min of meer ingestort... Binnen 1 minuut had ik 2 agenten in mijn winkel staan. Dat was ontzettend snel...

Ik heb gelijk mijn assistent filiaalmaneger belt, want de politie wou de beelden terug kijken maar ik wist niet hoe dat apparaat werkte.  Ook heb ik me filiaalmanager gebeld. Zij zou ook gelijk komen.  ook heb ik mijn vriend gebeld. Hij wou gelijk komen, maar zei tegen hem ik bel wel als de politie weg is. ik had op dat moment niet verwacht dat ik mee zou moeten naar t bureau.

de overvaller is binnen gekomen om 8.23 uur en was om 8.28 uur weer weg.
Collega B was verstijfd van angst in de winkel op de vloer gaan zitten

Tegen 10 uur ben ik met 2 rechercheurs meegegaan naar het politiebureau, onderweg daarnaar toe heb ik me vriend dat gesmst. ik kreeg terug of hij ook moest komen. toen heb ik ja terug gesmst.

ik heb tot 12 uur ongeveer op het politiebureau gezeten. Hierna zijn we naar mijn schoonmoeder gegaan.
Zij heeft lekkere tosti's gemaakt en toen ik de 1e hap wou nemen belde mijn werk.  er was een rechercheur en psychologe onderweg voor een gesprek met het hele team en dat t belangrijk was dat ik er ook bij was.
Ik zei dat ik net bij me schoonmoeder was en n tosti ging eten maar daarna meteen zal komen.

Aangekomen bij het filiaal kwamen de 2 collega's van die ochtend ook net aanlopen.

Binnen zaten alle collega's op 2 na ( 2 kwam later, de ander zit in suriname voor vakantie), de districtsmanager van regio noord-noord holland ( van alkmaar t/m texel), filiaalmanager en gastheer van een filiaal in de buurt. Nog iets later kwam onze eigen districtsmanager ook nog.

Na een 10 minuten praten begonnen de 2 jongens van die ochtend, A & B, of t lang zou gaan duren want ze moesten naar voetbal...  We hebben hun de keuze gegeven: Of blijven en daar je prioriteit leggen, of weggaan en je prioriteit bij voetbal leggen.  Ze kozen beide voor voetbal. Later is besloten om ze op staande voet te ontslaan,  maar dat wisten ze toen nog nies van.

We hebben met z'n allen 2 uur gepraat wat mij erg goed heeft gedaan.

Na dit gesprek ben ik met me vriend, die vanaf het politiebureau al bij me was, naar de eerste hulp gegaan van het Haga ziekenhuis in den haag locatie sportlaan. ( bij ons huis om de hoek zo ongeveer ).
Hier waren we rond 15.30 en ik was pas rond 21.00 uur thuis..  Heb gewoon dik 5 uur zitten wachten op een arts.  eerst n uur in de wachtkamer, daarna nog 4 uur in n behandelkamer...

Ik vind dit persoonlijk zeer schandalig.. Je zou maar met hartkloppingen binnen gebracht worden... dan sterft je spontaan aan een hartstilstand.

Uiteindelijk werd ik door n arts bekeken. Ik had geen hersenschudding, maar kreeg wel een wekadvies voor elke 2 uur mee.


Vanmiddag zijn mijn vriend en ik even terug geweest naar mijn werk. Het was in het begin wel moeilijik maar ben wel blij dat ik gegaan ben...  Vrijdag ga ik proberen om n uurtje te werken...

Hallo Gast! Reacties in dit topic zijn verborgen voor gasten. Er zijn 11 reacties verborgen voor jou. Registreer of login om alle reacties op dit topic te kunnen lezen.