Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Jongetje 10km meegesleurd

Gestart door Kim, 9 december 2007, 22:33:42

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kim

Bestuurster verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk

De automobiliste uit Eijsden, die een 8-jarige Maastrichtse jongen aanreed, wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk met dodelijke afloop. De jongen, die zaterdag dood werd gevonden in de garage van de vrouw in Eijsden, is met zekerheid vrijdagavond aangereden op de Ruttensingel in Maastricht. Dat heeft onderzoek van de politie zondag uitgewezen.

De jongen werd ruim ruim 10 kilometer meegesleurd door een auto die daarna in een garage in Eijsden werd gezet. Pas zaterdagmiddag deed de bestuurster de gruwelijke vondst. Ze trof het jongetje dood onder haar auto aan. De vrouw zegt niets van een aanrijding te hebben gemerkt. De politie heeft haar uitgebreid gehoord.

Amir Mohamed Ibrahim werd sinds vrijdag rond 18.30 uur vermist, toen hij op straat aan het spelen was op de Pastoor Wijnenweg in de wijk Blauwdorp. Hij zou na een ruzie met zijn zusje en een vriendinnetje zijn weggelopen. Uitgebreide zoekacties door onder meer de mobiele eenheid vrijdagavond en zaterdag leverden niets op. Onder meer werd gezocht in parken in de buurt van de wijk Blauwdorp, waar de jongen het laatst was gezien. Vrijdag werd op de Ruttensingel in die wijk wel een schoen gevonden, die mogelijk van de jongen was.




Somalische jongen op zebrapad onder auto gekomen

De familie van de Eijsdense vrouw die de 8-jarige Amir Mohammed Ibrahim dood onder haar auto heeft aangetroffen, is bang voor represailles. Op verschillende internetsites verwijten krantenlezers dat ze teveel heeft gedronken, stoned zou zijn of veel te hard heeft gereden. Uit bronnen rondom de familie blijkt dat verhaal niet te kloppen.

De vrouw is in de zestig en oma van verschillende kleinkinderen. Op het moment van het ongeluk, kwam ze net van een fysiotherapeut af. Ze heeft niets van het ongeval gemerkt. De vrouw ondekte zaterdagmiddag een dode jongen onder haar auto in Eijsden. Het bleek om de 8-jarige Somalische jongen te gaan. Die was sinds vrijdag in Maastricht spoorloos verdwenen. De jongen is volgens onderzoek van de politie op een oversteekplaats vlak bij zijn woonhuis onder de auto terecht gekomen. Daarna is hij 10 kilometer meegesleurd.


Amir Mohammed Ibrahim begraven

De 8-jarige jongen die vorige week in Maastricht is doodgereden en meer dan 10 kilometer onder een auto meegesleurd, is begraven. Eerder deze week wilde de familie nog geen begrafenis, omdat ze niet tevreden was over de informatieverstrekking door de politie.

Amir Mohamed Ibrahim verdween vorige week vrijdag spoorloos. Een 61-jarige vrouw uit Eijsden vond zijn stoffelijk overschot een dag later onder haar auto. Justitie verdenkt haar van het veroorzaken van een aanrijding met dodelijke afloop. Het politieonderzoek moet volgende week meer duidelijkheid brengen over de zaak.




Geen idee of mensen hier iets over hebben gehoord. Het jongetje zat in de klas
van een vriendin van mij. Ze is er helemaal kapot van! Nog steeds wordt onderzocht
hoe het mogelijk was om een jongen 10 km mee te sleuren zonder er iets van te merken!
De hele week zit ik te piekeren en te denken over die hele avond.




DonWoozy

heel vreemd verhaal, dat moet je toch voelen phoe eej echt erg!!!

Iwan

Ik heb het hele verhaal met verbazing gevolgt,
hoe kun je een klein jongetje aanrijden en kilometers lang meeslepen en helemaal niets merken?
"Ik ben graag de enige die praat;
het spaart tijd en voorkomt argumenten."

Kim

En dat vraagt heel Maastricht zich nu al 2 weken af!
Politieonderzoek is nog steeds bezig, ze zijn vanalles aan het testen met de auto. ;)

bertus

moet wel heel erg afgeleid zijn geweest als ze het niet wist, zelfs als je met een trein over iemand heen rijd merk je daar iets van  ???

Kim

Door auto meegesleurd jongetje niet aangereden

MAASTRICHT - Het 8-jarige Somalische jongetje dat op 30 november in Maastricht onder een rijdende auto terechtkwam en overleed doordat hij ruim 10 kilometer werd meegesleurd, is niet eerst door een auto aangereden. Dat maakte verkeersofficier van justitie Anneke Rogier woensdagavond bekend.

Uit onderzoek blijkt dat het jongetje een zebrapad overrende en daarbij door onbekende oorzaak op de grond terechtkwam. Vervolgens kwam hij onder de auto van een 61-jarige bestuurster uit Eijsden. 

Haar BMW beschikte niet over een afdekplaat onder het motorblok, en het kind is daaronder blijven hangen. Waarschijnlijk is het overleden aan inwendige bloedingen, aldus Rogier, die benadrukte dat de bestuurster het kind niet heeft aangereden.

Bestuurster
De bestuurster blijft wel verdachte, maar is niet aangehouden, zei Rogier. Zij praatte eerder woensdag met zowel de verdachte als met de familie van het slachtoffer.
De moeder van de verongelukte Amir liep halverwege het gesprek weg, de vader bleef wel. De Somalische familie van het kind was zeer geëmotioneerd, zei Rogier.

Garage
De bestuurster ontdekte het stoffelijk overschot van het kind pas een dag later, nadat ze haar auto uit de garage bij haar woning had gereden. Het levenloze kind bleef in de garage liggen. De vrouw belde vervolgens de politie.
"De auto van de verdachte is niet gewassen of schoongeveegd. Wij hebben geen aanwijzingen dat de bestuurster onder invloed van alcohol reed", zei Rogier. De verdachte zegt van het ongeval niets gemerkt te hebben.

Positie
Of het jongetje lang heeft moeten lijden, is nog onbekend. Rogier kon niet zeggen hoe en in welke positie het kind onder de auto heeft gehangen en over de weg is meegesleurd.
De vrouw reed overigens niet over de A2 vanuit Maastricht naar Eijsden, maar over een binnenweg langs de Maas.

Bron: nu.nl

DonWoozy

echt alleen het verhaal doet me de rillingen over mijn rug gaan niet normaal ............