Nieuws:

Toegang krijgen tot meer boards op het forum --> Ledengroepen

Hoofdmenu

Tweede Kamer wil uitleg over A73

Gestart door Dity, 26 februari 2008, 23:10:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dity


Tweede Kamer wil uitleg over A73

Gepubliceerd op dinsdag 26 februari 2008

DEN HAAG (ANP) - Het CDA en de PvdA in de Tweede Kamer willen op korte termijn uitleg over de tunnelproblemen met snelweg A73. Minister van Verkeer Camiel Eurlings hoeft voorlopig nog niet te komen opdraven.

Dat hebben de fractiespecialisten Ger Koopmans (CDA) en Lia Roefs (PvdA) dinsdag gezegd. ,,Het gaat om een technisch overleg dat we wat mij betreft donderdag houden'', aldus Koopmans, die net als Roefs in de omgeving van de nieuwe snelweg woont.

De tunnels van de nieuwe snelweg bij Swalmen en Roermond kampen met aanhoudende storingen, waardoor Rijkswaterstaat ze al enkele keren heeft moeten afsluiten. Dat veroorzaakte veel overlast voor het verkeer.

Nieuwe tunnelwet te streng

De wegbeheerder wijt de afsluitingen aan de strenge eisen van de nieuwe tunnelwet. Bij elke storing in de software van de veiligheidssystemen gaan de tunnels onverbiddelijk dicht. De tunnels van de A73 zijn de eerste die aan de nieuwe richtlijnen voldoen. De andere in Nederland volgen de komende jaren.

,,Misschien zijn de regels te streng, of passen we ze te streng toe'', reageert CDA-parlementariër Koopmans. Zijn PvdA-collega wil zo snel mogelijk weten of Rijkswaterstaat gelijk heeft.

,,We maken ons grote zorgen. Dit is een hele belangrijke weg voor ons'', aldus Roefs. ,,Iedereen heeft zo lang op de opening gewacht. Het zou eigenlijk op 1 januari gebeuren, maar dat werd niet gehaald. Vorige week maandag was het eindelijk zo ver, ik heb toen meteen een ritje gemaakt. Gelukkig ging er toen niets mis.''


**************************************
Zo af en toe moet je even pas op de plaats maken anders red je het niet
**************************************

Dity

Leuk die tunnels, weet niet hoeveel geld aan uitgegeven, maar nog niet optimaal in werking.

Je zult er maar dagelijks door moeten en de slagbomen gaan voor je neus dicht door weer eens een storing
**************************************
Zo af en toe moet je even pas op de plaats maken anders red je het niet
**************************************

DonWoozy

sow en dan op elkaar vliegen zoals de eerste keer ook al gebeurde!