Nieuws:

Volg het Iwaanidee Forum op twitter voor de laatste nieuwtjes omtrend het forum.

Hoofdmenu

Titel blijft moeizaam in beeld voor PSV

Gestart door gjk, 5 april 2010, 10:35:07

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

gjk


PSV heeft zondag het laatste sprankje hoop op de landstitel in leven gehouden. De ploeg van trainer Fred Rutten behaalde in Tilburg een moeizame overwinning op Willem II: 0-1. Balazs Dzsudzsak maakte tien minuten voor tijd vanaf elf meter het enige doelpunt. Met nog vier wedstrijden op het programma bedraagt de achterstand van PSV op koploper FC Twente vijf punten, nummer twee Ajax heeft een punt meer.


PSV kan in de slotfase van het seizoen niets anders doen dan zelf de wedstrijden te winnen en hopen op fouten van Twente en Ajax. De mannen van Rutten nemen het nog op tegen Feyenoord, sc Heerenveen, FC Groningen en AZ.

De Eindhovenaren moesten zonder hun spelbepalende middenvelders Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar (beiden geschorst) openingen zien te vinden in de defensie van Willem II. Geen gemakkelijke opgave, want de thuisclub leek op voorhand al genoegen te willen nemen met een gelijkspel en leunde daarom zwaar op de verdediging. De Tilburgers hebben dan ook ieder punt nodig in de strijd tegen degradatie. Willem II kroop daarom regelmatig met elf man terug op eigen helft om PSV op te vangen.

Ondanks het gemis van Afellay en Engelaar creëerde PSV voldoende kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Dzsudzsak verscheen na een knappe slalom al binnen een halve minuut voor Maikel Aerts, maar de Tilburgse keeper tikte de bal over zijn doel. Aerts hield zijn ploeg ook in het vervolg van de wedstrijd met een serie fraaie reddingen op de been. De doelman moest onlangs zijn aanvoerdersband inleveren omdat hij zich volgens de clubleiding onprofessioneel had gedragen richting het publiek, maar Aerts toonde tegen PSV aan van grote waarde te zijn voor de dolende Tilburgers.

Met name Otman Bakkal moet moedeloos zijn geworden van de Tilburgse sluitpost. De PSV-aanvaller kwam vier keer in vrije schietpositie, maar steeds kreeg Aerts weer een hand of voet achter de bal. Ook Danny Koevermans, Stijn Wuytens en Dzsudzsak konden de uitblinkende Aerts niet passeren. Een vrije trap van specialist Dzsudzsak, vanaf de rand van het zestienmetergebied, vloog rakelings langs het doel.

Aerts moest tien minuten voor tijd uiteindelijk toch capituleren. Invaller Nordin Amrabat werd in het zestienmetergebied geraakt door Jan-Arie van der Heijden, scheidsrechter Roelof Luinge zag er een strafschop in. Aerts ging vervolgens wel naar de goede hoek, maar kon de strak ingeschoten penalty van Dzsudzsak niet keren: 0-1.